lördag 7 juni 2008

Utvisning

Började med IGES-modellen idag. Det går väl ganska bra, men round verktyget sucks. Måste försöka bygga egna rounds.

Jag har grillat idag. Eller eldat. Det eldade mycket, skulle vilja se det på film. Måste ha sett roligt ut:) Men gott blev det i alla fall. Var förbi E en sväng också på kvällen och kollade in alla hennes tuffa arbetsprover och sånt. Hon är min idol! Måste få igång min kreativa ådra rejält. Tog med halsduken till lill-E också men hon var inte hemma. Hoppas hon gillar den.

För 7 år sen kom det massor med asylsökande hit till Vidsel och bland annat en kille från Kurdistan som är lika gammal som mig. Han kom helt ensam och mina föräldrar har haft honom nära sitt hjärta hela den här tiden och han har varit mycket hemma hos oss. Han har aldrig fått permanent uppehållstillstånd utan bara för ett år i taget och överklagat och haft sig. För ett par år sen kom hans tjej hit och dom gifte sig och fick barn förra året och han har haft jobb i flera år. Nu i veckan får han ett brev att han kommer utvisas och att polisen kommer och hämtar honom till veckan. Inte bara ska han utvisas trots att hans familj är här i Sverige han kommer dessutom att skickas till Bagdad eftersom Kurdistan inte tar emot folk som flytt landet. Man blir ju helt trött. Vad ska han i Bagdad att göra?? Det är ju helt livsfarligt och i fel ända av landet. Inte känner han någon där!! Dessutom är det bara 3 veckor tills han har varit här så länge att han inte kan utvisas. Han kommer gömma sig. Stackarn.

4 kommentarer:

 1. men alltså, skickar man tillbaks flyktingar till irak. vad oförskämt, vi har ju precis i typ förra veckan fått ett tack från usas utrikesminister för att vi tar emot flyktingar från irak... men vi byter alltså bara plats på dem, in med de nya och ut med de gamla... ja, jag är ju inte förvånad, detta land består ju av byråkrati och inte verklighet...

  SvaraRadera
 2. Leopardia: Ja det är heeelt sjukt. Ska han läma sin fru och deras 1 årige son själva här hade dom tänkt?

  SvaraRadera
 3. Verkar helt galet det där.., att skicka "hem" nån efter såå lång tid liksom. Och med en ny liten familj här.. Usch va hemskt!! Men vad händer om han håller sig undan i 3 veckor nu då? Får han stanna då...?

  Blev halsduken bra förresten när du blött o så där?

  SvaraRadera
 4. TruckerElin: Jag vet inte riktigt hur det funkar. Han ska försöka engagera en advokat som hjälpt andra i samma sits förut.

  Jag uppnålning och blöt handduk på funkade utmärkt!

  SvaraRadera