onsdag 7 maj 2008

Hägg och uretanskum

Det luktar så mycket hägg utanför vårt hus nu att det är helt galet. Då jag vädrar på morgonen så luktar det i hela sovrummet. Uuuunderbart. Det är sommar, på riktigt! Jag fattar ingenting!!:)

Igår började jag såga lite för att försöka få fram en fysisk modell av ett av skaften så jag kan prova hur det är att hålla i. Oj vad det inte gick bra. Ska försöka karva med en kniv idag och se hur det ser ut annars är det bara att bita i det sura äpplet och göra i lera. Uff. Den är för mjuk den där leran. Ska prova hur det går om man har en stomme inuti av ett hårdare material och sen bygger på eftersom med lera. Det borde går mycket bättre. Kanske låter det stelna mellan varven och så. Hmmm...

Skicka renderingar till mina handledare på ett nytt träskaft som jag gjort också. Det blev bättre än dom jag gjort hittills i alla fall så det känns bra. Jag behöver en reaktion från Mora så jag vet om jag kan börja fråga folk vad dom tycker om skaften. Det är HÖG tid nu.

Igår kväll var jag på ett slags stickcafé. Det var ett par som hade en öppen kreativ verkstad på övervåningen i sitt hus. Det var trevligt fast det blev mer prat än stickning:) Dom har tydligen öppet tidagar, torsdagar och lördagar. Dit ska jag nog fara fler gånger. Tisdag brukar ju vara garagedag för M så det passar ju bra. Stickade på halsduken då jag kom hem och nu börjar man se hur mönstret kommer fram. Det är svårt att slita sig nu;)

Jag skulle behöva gå på stan eller Nova en sväng. Måste hitta nått att ha på mig på dopet till helgen och på K's disputations-/30 årsfest. Det ekar i min garderob....i alla fall mellan dom urtvättade tråkiga plaggen som ligger hopade där:P Som tur är kan jag ha samma outfit på båda tillställningarna eftersom det är olika folk som kommer. Sen fick jag ju ett present kort på Akademibokhandeln av Tuss och Skrutt med posten så jag borde skynda mig att köpa nått där med:) Och jeans, jag är i desperat behov av jeans!! Det suger att vara fattig...

7 kommentarer:

 1. För mig obildade, vad är en rendering? :-)

  Stickcaféer poppar upp lite här o där runt mig nu med, men får fan ingen barnvakt så jag kan gå. Skulle vart trevligt kommit ut o träffat lite folk annars!

  Har du fixat nytt garn till halsduken eller harvar du på med det tradiga? Visst är den beroendeframkallande. *s*

  SvaraRadera
 2. Vad snälla Tuss å Skrutt är! Tänk om Semlan kunde vara lika snäll...

  Puss å Kram

  SvaraRadera
 3. TruckerElin: Det är en bild kan man säga. Jag har ritat ett knivskaft i ett 3D-program och sen dan lagt på färg och material och "tagit" en bild av det. Här ser du ett exempel:)

  http://pelin-pelin.blogspot.com/2008/03/paket.html

  Nej jag harvar på med det dåliga. Jag kan ju alltid göra en till i ett bättre garn om det skulle bli jättefult. Gravt beroendeframkallande! Det är ditt fel:P

  Emms: Hon lär sig nog snart, Tuss och Skrutt har ju lite försprång;)

  SvaraRadera
 4. t-r-a-d-e-r-a, bra affär att hitta jeans i ;)

  SvaraRadera
 5. Leopardia: Men jag vill prova dom först:/

  SvaraRadera
 6. du får gå in i affärer och prova och sen kolla tradera om du hittar samma storlek... eller så får du kila iväg på en klädbytardag nånstans... hmm, sy egna?

  SvaraRadera
 7. Leopardia: Ah du kan alla knep alltså:)

  SvaraRadera