måndag 22 september 2008

The muffins story

Guud. En trött dag. Men jag la mig ändå hyfsat i tid igår. Eh. Nå.
Det kommer bli mycket i veckan känns det som. Allt 3D underlag ska vara klart till på fredag. Voj voj. Hade varit duktig och gjort en liten matlåda till lunch idag. Som jag så klart glömde hemma. Meh. Det löste sig på annat sätt i alla fall. Så ni vet:P

Nu då mitt sista hemlispaket kommit fram och jag är avslöjad så kan jag ju visa mitt muffinsprojekt här tänkte jag. Det är en lång historia;)

Det började med att jag såg dom underbara muffinsarna hos Little cotton rabbits och tänkte, hey det ska väl inte vara så jälva svårt att få ihop själv. Mmm. Mina första alster såg ut så här:


Dvs som snoppar. Gör om gör rätt tänkte jag då. Hittade en virkad variant som inte heller blev som jag föreställt mig i mitt huvud.

Sen följde en diger samling av misslyckanden.

Till slut hittade jag ett mönster som gick att använda. Men eftersom jag inte vet mitt eget bästa så är jag ju alldeles för noga och har gjort om och gjort om säkert 10 ggr. Strumpstickor, vanliga stickor, 3mm, 4 mm olika garn osv osv.

Meeeen sen blev jag nöjd till slut:)


Jävligt nöjd faktiskt. Det blev en liten ask till dom också. Jag hade glömt hur mycket jag tycker om att pyssla upptäckte jag där:) Jag har en ide om att göra formen på ett annat sätt men annars så. Det verkar dessutom som om kvinnan bakom Little cotton rabbits ska lägga upp sitt mönster på muffins på bloggen efter massiv efterfrågan. Jag håller tummarna och väntar;)
Borde kanske börja sticka på nån ikväll. Pepp har lagt in en beställning och mamma har önskat sig i julklapp. Vi får se hur länge orken räcker;) Har ju kofteländet och Kiri att tugga på också.

12 kommentarer:

 1. Du var minst sagt muffinssugen där ett tag, jag hade lätt gett upp efter nr1 eller möjligen eventuellt nr2 om jag hade en riktigt bra dag. :) Jättegulligt blev det med låda o allt!

  SvaraRadera
 2. TruckerElin: Sugen är lite milt uttryckt. Besatt kan man kalla det:P

  SvaraRadera
 3. Du är så pysslig älskling..
  Hade mina första sett ut som snoppar hade jag lugnt gett upp...
  Kolla min blogg...
  PUSS

  SvaraRadera
 4. Emms: Inte för att det är något fel på snoppar men det var inte riktigt det intryck jag var ute efter just här;)

  Sockstickning? Det måste nog vänta tills dedt finns mer tid:/
  *puss på*

  SvaraRadera
 5. nu har jag varit här inne och tittat på 'snopparna' och fnissat åt det här att det inte var det intrycket du ville ge. jag vet inte varför jag tycker att de där snopparna passar i smurfernas by...

  men jag tycker det var både finfina snoppar och utsökta muffins!
  man kan säkert göra en snoppby annars...

  SvaraRadera
 6. leopardia: he he det får bli nästa projekt. Snopp byn..

  SvaraRadera
 7. Vet du vad du får göra, skicka en av minisnopparna till http://lillansticks.blogspot.com/ och hälsa från mig.. ;-)

  SvaraRadera
 8. Fan vad snygga rent ut sagt! :) Blev sugen själv på att göra ett par.. Vad har du stoppat dem med??

  SvaraRadera
 9. TruckerElin: He he...behöver hon också en snopp?;) Det skulle behövas en här i alla fall. Det var kanske undermedvetet jag gjorde dom så:P

  Helena rutan: Tackar!:) Jag köpte en påse med stoppning i en syaffär. Men man kan ju slakta en gammal kudde man har hemma också. Hör av dig om du vill ha mönster:)

  SvaraRadera
 10. Om du har tid och lust får du gärna skicka mönstret till mailadressen som står på min blogg.. :) Det är ingen brådska för jag stickar och virkar på flera saker just nu men vill gärna testa göra muffins sen. :)

  SvaraRadera
 11. Helena rutan: Jag fixar det imorgon. Har det redan uppskrivet i datorn så det går snabbt:)

  SvaraRadera
 12. Nja hon har ju karl hon, den skulle vara mer symbolisk för nåt annat.

  SvaraRadera