fredag 31 oktober 2008

Dalarna

Vilken dag det här blev då.

Var och käkade på stortorget igår efter jobbet med J och på kvällen var det två bubbliga magar som kollade på film. Putter putter. I morse var det frid och fröjd däremot. Sen vid 10 tiden dog min mage helt. Halv 12 fick jag stappla mig hemåt efter att ha tillbringat en halvtimme på toaletten, kräkas bakom ett elskåp på vägen och sen decka bort ett par timmar hemma innan det var dags att åka tåg. Voj voj. Tur det inte var något smittsamt, då hade jag nog inte fått komma hit:P Det var i alla fall dumt att bli sjuk. Skulle ha gjort klart en grej idag så vi hade kunnat skicka iväg till dom som ska bygga vår maskin. Det får bli på måndag helt enkelt.

Resan gick bra fram till Ludvika då strömmen "tog slut" så vi fick åka buss ist sista biten. Men det gick smidigt ändå... Det har snöat hela vägen och här snöar det nu. Vintrigt men blött. Gullungarna hade lagt sig så klart då jag kom men imorgon får jag träffa dom. Så tidigt jag vill misstänker jag;)

Repade upp lite på vanten jag stickat och gjorde den längre och så hann jag sticka en halv till. Surt att jag inte tog med några strumpstickor så jag kunde göra tummen och få dom klara. Dom blir snygga i alla fall. Om jag lyckas sy ihop dom vill säga:P

Det var ett sånt gulligt förälskat par på tåget. Då jag såg dom inser jag hur fantastiskt långt bort jag är ifrån att få fram en sån entusiasm igen. Måste helt klart lägga om mina förväntningar innan jag orkar det någonsin mer. Eller så är jag cynisk for life. Vi får väl se.

Nu ska jag i alla fall sooova...

tisdag 28 oktober 2008

Ho ho ho. Ikväll efter jobbet var jag på Nova och shoppade upp min kvot för det här året. Hittade ingen kofta och inga underkläder men annars gick det riktigt bra.


Stövlar. Äntligen! Nu ska jag bara tvinga mig själv att kunna gå i dom:P Känner mig riktigt nöjd faktiskt Hittade dom löjligt snäva jeansen på Top shop och i bakgrunden syns kjolen jag köpte i helgen. Köpte några tröjor också så nu finns det något att variera med.

Det är kallt på kvällarna nu. Det luktar till och med nästan kallt. Men bara nästan. Det är som lite mysigt. Ett avbrott från fukten.

Snart är det dags att åka till Falun:) Den här veckan blev ju som en dag kortare och det har gått så snabbt. Har ju knappt hunnit vara hemma nått. Hamnade hos J igår och kollade på Blackadder och ikväll har det ju shoppats och imorgon ska det packas och så är det Torsdag:)

måndag 27 oktober 2008

Stövelsug

Helgen då.

Det tog en eeevighet att åka tåg. Men jag satt bredvid en stick-tant och hade det ganska trevligt:) Sen mötte H upp på stationen och vi åkte ut i förorten och hade fredag. Det som var kvar av den.

Lördag var det nationalmuseum. Åh vad jag tycker om att bara vaaaara där. Strosa runt och i ett fint hus och titta på underbar tavlor. Vågade inte titta i alla fina böcker i shoppen men några vykort blev det och lite smått och gott. Blev fika i gamla stan och en sväng inne i stan också. Sen fick jag lyxig middag och vin och godis och så kollades det på Eddie Izzard. En sån dag:)

Söndag gick jag på stan (eller ja drottninggatan:P) och tittade på vad som kändes som 100 par stövlar utan att få några wow känslor. Vill man inte ha hor-klack eller ingen klack alls finns det inte så mycket att välja på. Såg några Vagabond som verkade lovande i alla fall. Ska åka ner på Nova innan jag far till Falun och kolla om det finns här med. Köpte en kjol att ha till mina icke existerandet stövlar däremot. Det är viktigt att börja i rätt ände:P

Hemresan var typ lika oändligt lång men jag stickade en muffins som jag tror kommer bli bättre än bröstet. Hipps vips så plockade J upp mig på stationen sen så kvällen blev oväntat trevlig:)

Idag då. Jobba jobba jobba. Gick rätt bra. Pratade med min chef så nu blir jag kvar här fram till nyår. Ev blir det jan och feb också. Det beror på jobb. Har kanske en cykel på G också. En på jobbet hade nån som jag ska kolla på. Det rullar på alltså.

fredag 24 oktober 2008

Tjuvbloggar

Tiden seeegar sig fram. Om en och en halv timme sitter jag på tåget till Stockholm för en helg med strosand, nationalmuseum och boktittande. Det ska bli skönt. Semester:) Lön idag dessutom. Kung för en dag:P

Hade tänkt sticka sista tummen på vantarna innan jag åkte men då jag tittade på dom så inser jag att jag inte alls gillar dom. Den ena är större än den andra dessutom. Började på ett par nya i förrgår men då jag sydde ihop den första igår blev den sned och den är nog lite för liten också. Uff. Stickade av den blå garnet jag fick av min hemlis och det blev jättefint. Så sabbar man med att försöka sy ihop. Måste verkligen lära mig det där. Sömmen blev bra men så måste jag ha dragit fel på vägen . Så det får blir tummlös vante i helgen.

Tumtidum..

Trevlig helg på er!!

tisdag 21 oktober 2008

Mys pys

Det var mörkt då jag gick upp imorse och det blir mörkt så snabbt på kvällen. Hu. Men det var ganska mysigt imorse, åt frukost invirad i täcket och hade gott om tid på mig. Kanske ska göra det till en vana;)



Jag gjorde i alla fall slag i saken och köpte en skarvsladd så jag kan ha min fina fönsterlampa. Mycket mysigt. Sen att min orkidé håller på att blomma ihjäl sig och inte vet någon hejd gör ju inte saken sämre;) Köpte den då jag flyttade ner för ett år sen och den har blommat konstant sedan dess. Ett bra köp! Den jag fick då jag fyllde år verkar vara på väg med en ny stängel också. Den tokslutade blomma efter bara några veckor. Som alla andra orkidér jag haft innan.

Glömde mobilen på jobbet igår då jag gick hem. Kraftig separationsångest hade jag hela kvällen men jag oooorkade inte cykla tillbaka och hämta den. Imorse toppade jag med att glömma passerkort, plånbok och lunch hemma. Voj voj. Nu verkar jag ha kommit ihåg allt i alla fall:P

Tänkte mata in lite bilder i den här bedrövligt tråkiga bloggen.


Förra helgens klädinköp, eller två i alla fall. Vet inte vad jag ska göra av tröjan riktigt. Gillar den men vet inte NÄR jag skulle ha den. Får göra ett försök på jobbet imorgon. Prickar är trevligt men den är som lite väl gullig. Mina arbetskamrater måste tro att är schizofren men mina kast mellan sunk och uppklätt:P Byxorna är helt ok också. Äntligen nått som inte säckar så där fult eller håller på att gå sönder.


Sen har vi den omtalade muffinsen ak bröstet. Mycket större än dom andra jag gjort. Man ser min stickhörna med berget av muffinsgarner i bakgrunden också:P Jag kommer ju såklart inte att ge mig nu förän jag lyckas göra lika snygga muffins som Julie som gjort mönstret. Det MÅSTE gå...Jag vill att det ska gå. Visst heter det bäck och bölja förresten sånna där sängkläder? Jag får i alla fall nostalgivibbar av dom:)


Framstycket på koftan börjar arta sig också. Med uttag för arm och allt. Man lär sig.

Funderar på att lyssna på Människohamn och sticka men jag tror jag vill läsa den ist. Får se om jag hittar något annat kul att lyssna på. Surfade förresten in på bokus igår och klickade på allt jag ville ha. Gah. Jag ska köpa böcker snart. Ett annat liv och Fight Club och Sista boken från Finistere och och och...

söndag 19 oktober 2008

Löv

Vända på dygnet, det var länge sen måste jag säga. Dumt dumt. Nå, det ska nog gå att vända tillbaka. Fast jag är sjukt trött hela tiden. Bättre än att inte kunna sova. Lite i alla fall;)

Tog mig iväg och hämtade cykeln idag i finvädret. Gick ner till botaniska sen och gick runt i alla löv jag kunde se och hittade några fler tallar. Det är så fint nu. Bara att njuta innan allt trillar ner. Städade lite sen och tvättade ett par maskiner.

Sydde ihop muffinsen ikväll som jag stickade i torsdags. He he. Något har jag ju gjort fel i alla fall. Man kan ana en likhet med originalet men så där ska det inte se ut. Har börjat på nr 2 och hoppas på ett lite mer tilltalande resultat Dom bli större än dom jag gjort innan, vilket jag ser som en bra sak. Fortsättning följer...

lördag 18 oktober 2008

Som sagt

Blev så jag hängde på till Malmö igår. Det kryllade av alternativa glasögon som jag inte i min vildaste fantasi trodde folk skulle ha på sig;) Men det var trevligt! En av delägarna var från Boden så jag kilade in en fot där. Får vi se vad som händer.

Kom hem rätt tidigt, strax efter nio. Satt och pratade med tanten ett tag och blev bjuden på vin och blev rätt dragen till slut. Pratade skit med folk på msn ett tag. Sen skrev M och så blev jag ledsen och somnade. Kvällen hade kunnat sluta betydligt bättre.

Idag har jag mest sovit pratat i telefon och blinkat. Fixat adressändring, kollat efter en cykel. Sitter och samlar ork att hämta cykeln på jobbet. Det är så grått och tungt ute...men jag behöver nog lite luft. Blö blö..

Uppgång och fall

En sån jävla bra kväll och ett sånt jävla dåligt slut.

fredag 17 oktober 2008

Muffinsbesatt once again

Ja då var man tillbaka i muffins träsket. Mönstret på dom ultimata muffinsarna finns att köpa på Little cotton rabbits nu och jag slog till direkt. Har stickat klart en nu ikväll. Det ser lovande ut. Nackdelen är att man måste sy ihop en massa delar. Vi får väl se hur snyggt det blir.

Dagen. Full av strul som andra ställt till med som jag fått försöka göra rätt. Utmattande och tidskrävande.

Pratade med pappa ikväll om framtiden. Blev förvånad själv över tankegångarna om mina planer. Har uppenbarligen bearbetat detta undermedvetet Tycker det är så med många saker nu för tiden. När jag säger eller gör saker upptäcker jag att jag planerat dom eller funderat igenom dom fast jag inte tänkt på det.

Det är mycket att tänka på i alla fall. Mest hur länge jag ska stanna kvar. Känns så otroligt dumt att flytta då jag får vara kvar året ut om jag vill. Ev längre. Men så ska man bo någonstans också. Annars trivs jag som bra. Mår fint trots allt och trivs på jobbet och har det rätt skoj på något underligt vis. Livet är inte så illa.

Det är i alla fall alldeles för sent att ens vara vaken nu. Ännu mer för sent för att tänka.

onsdag 15 oktober 2008

Leucocyte

Japp, snyggast igår. Så måste det ha varit;)
Var och käkade med J efter jobbet och kollade lite tv. Ser ju aldrig tv nu för tiden. Det var lika lite att se som jag minns det i alla fall:P

Seg och trött och grå dag idag. Inga skojigheter bara mer jobb på delar som eg borde vara klara men som jag får göra om för att dom som gjort dom tänkt fel.

Blir ev after work i Malmö på fredag med en designbyrå som dom anlitat förut. Det vore skoj men jag får se vilka från oss som hänger på.

Tråk tråk. Länkar till min nya last ist.

måndag 13 oktober 2008

Enkelspårig

Har känts helt ovant idag. Inget direkt akut som behövt göras. Fått börja klura ut vilka skruvar och i vilka dimensioner som ska ingå i maskinen. Lagom upphetsande. Hjälpte en av designerna med ritningar och lite sånt pill. Känns fel att folk frågar mig saker om inventor, jag lärde mig det ju i Juli typ. Nå mina fellow caddare slutade ju i fredags så nu är jag master of cad-modellen själv igen;) Fast lite trist att inte ha nån att prata skit med så där. Ingen Mäts man kan mobba:P

Pratade med S i gbg igår och han kommer ner i november. Han ville se Köpendanmark så jag lovade att guida. Ha ha. Nå jag hittar ju till ströget i alla fall och går man tillräckligt länge kommer man till ny hamn;) Det ska bli kul! Håller på att dela in hösten i ljuspunkter. Blir ju som lättare så...

Har varit en grå och trist dag. Blev som aldrig av med tröttheten imorse. Böö... Blev inte roligare än så här idag.. Men imorgon ska jag ha en bra och snygg dag. Det bestämmer jag nu. Snyggast på IDEON. Minst.

söndag 12 oktober 2008

Allt är som förut

The helg då.

Fredag blev vi faktiskt klara med allt vi skulle och kunde skicka iväg allt underlag till tillverkning. Fantastiskt. Käkade middag med hyresvärden och hennes väninnor på kvällen och fick nått glas vin. Alltid trevligt en fredag. Var dödligt trött men kunde inte somna på kvällen, fick sms av en massa fyllon hela tiden:P

Igår sov och sov och sov jag länge och det var sköönt. Drog ner på stan sen och lyckades göra av med en massa pengar;) Inga roliga underkläder däremot. Det fanns ju inte Twillfit där, bara på Nova. Måste dit då helt enkelt. Köpte ett par vuxna byxor på HM som inte hänger som jag kan ha på jobbet. Mycket bra. Sen blev det några icke-vuxna t-shirtar med psykedeliskt tryck också:P Hittade en skit söt skjorta på Pavement med den kostade 500 spänn så det var inte läge riktigt. Synd. Gillar den. Är lite halvnöjd med shoppingen. Hittade en prickig grej på HM också som jag inte vet än om jag ska behålla. Bilder kanske kommer en annan dag.

På kvällen sen blev det käk och vin och film hos J. Fick även höra på Esbjörn Svenssons trio. Blev som paff. Det var inte dåligt men jag vet inte hur jag ska beskriva det. Måste ladda ner och lyssna mer. Fascinerande var det i alla fall. Och en bra kväll:)

Idag tog jag en monster-promenad efter en lång morgon. Gick ut till Södra Sandby och tillbaka i finvädret. Du hade tycket om det Emms, en massa lövhögar att sparka runt i;) Men jag blev helt slut och fick nästan skavsår under fötterna Deckade bort här precis i ren utmattning.

Nu blir det dusch och mat. Avslutar med en Bo Kaspers som etsat sig fast för tillfället. Mmm...

Jag föll djupt och handlöst
när jag mötte dig
Även om det gjorde ont
har jag aldrig ångrat mig
Jag har gjort så dumma saker
du kunde göra lika bra
eller säkert mycket bättre
men du är inte jag

Låtsas som om vi aldrig setts
innan allt tog slut
Vi kan drömma oss hem igen
och allt är som förrut

Vad var det som hände
ramla himlen ner
slocknade solen
eller var det något mer
Det enda jag hann tänka var att
hoppas marken bär
när du sa jag borde
inte vara där du är

Låtsas som om vi aldrig setts
innan allt tog slut
Vi kan drömma oss hem igen
och allt är som förrut

Vi tar en drink i baren
vi ses en sista gång
Jag kysser dig i nacken
dom spelar våran sång
Jag får kalla dig min kvinna
och ana att du ler
sen kan jag försvinna
du ser mig aldrig mer

Låtsas som om vi aldrig setts
innan allt tog slut
Vi kan drömma oss hem igen
och allt är som förrut

Vi tar en drink i baren
innan allt tar slut
Jag kysser dig i nacken
och allt är som förut

torsdag 9 oktober 2008

Reach out and touch faith

Tänkte bara meddela att jag ikväll tog steget ut och sprang en bit av min promenad. Och det gick ganska bra till och med:) Morgondagen lär innehålla träningsvärk däremot. Och hetsjobbande för att hinna klart allt.

Det var någon som hade en stor brasa ute på en åker såg jag. Det såg mysigt ut och luktade gott.

onsdag 8 oktober 2008

Vi bygger en ny skön värld

Ikväll var kvällen då vänster framstycke på koftan skulle ha blivit klart. Dvs om jag inte upptäckt att jag inte tagit in något för armen. Jag är som sagt helt oförmögen att läsa mönster. Stånk. Bara till att repa upp. Tappade sugen lite här. Borde börja på några av alla muffins jag ska göra också:P

Annars idag då. Vi blev klar med alla ritningar idag! Woho. Nu ska dom bara granskas och kompletteras. Kan det vara så att vi blir klara till på fredag som det är sagt? Undrens tid är inte förbi. Jobb i helgen verkar jag slippa i alla fall. Hoppas hoppas hoppas. Vill ju...shoppa t ex.

Pratade med E i Jönköping då jag kom hem och fick höra glada nyheter:D
Vi befinner oss helt klart i olika stadier i livet. Hittade Bo Kaspers "Amerika"-skiva och har lyssnat ikväll då jag lagat mat. Ahh...njutning.

"Är du den jag aldrig får?
Är jag den du aldrig når?
Än sen man älskar den man får
Gott nytt år"

söndag 5 oktober 2008

Let me tell you about heartache and the lost of God

Herr U behagade inte dyka upp på jobbet idag. Jag hoppas på en mycket mycket bra förklaring imorgon från honom. Satt ett par timmar och måttsatte ritningar så att jag inte släpat mig upp och ut i blåsten helt i onödan. Uff. Deckade då jag kom hem ett tag sen och drömde en massa förvirrande. Men ganska mysigt.



Blev lite mongotrött men gjorde Eva-Britt kyckling sen och det var precis lika gott som alltid. Nu har jag några matlådor.



Stickade och lyssnade på Mitt första liv av Bodil Malmsten igår kväll. Framstycket börjar ta sig.. Det ska bli intressant att se vad det blir för storlek eg det här. Ha ha.

lördag 4 oktober 2008

Louisiana

Vi kan ju börja med gårdagens after work. Började på Bishops och tog nån öl och sen käkade vi på Wraphouse och så gick några av oss vidare till Herkules på stortorget. Hade otroligt roligt men vaknade i morse med huvudvärk, träningsvärk och ett stort blåmärke på svanken som jag inte har en aning om hur jag fått:P Jag fattar ingenting. Det var en kul kväll alltså men lite..blöt..

I morse då. Fantastiskt bakis var jag men vi, jag och min hyresvärd, tog oss iväg vid 12 och vid 2 var vi på plats på Louisiana:) Såååååå fint det var där. Precis vid havet och en underbar trädgård med skulpturer och en slags bäck. Själva konstutbudet blev jag lite besviken på. Den permanenta utställningen var väldigt liten så jag antar att det är som tillfälliga utställningarna som är grejen. Men det var lite Warhol och Bacon och sånt som var intressant. En endaste Rauschenberg, Leopardia.



Museeshoppen var sådär. Det fanns inte så många kort som jag skulle ha velat men jag köpte ett par i alla fall och så köpte jag två små posters. Munch och Miro.


Bakisbruden tar igen sig i solen och passar på att se lite mongo ut:P
Vi stannade inget i Köpenhamn på hemvägen. Var båda så trötta. Käkade på Fellini inne i Lund ist innan vi åkte hem. En skön dag helt enkelt:) Ska ta en tur till Köpenhamn nån annan helg och fingå lite.
Nu ska jag fixa nån bra e-ljudbok och sticka och dricka champis. Imorgon blir det jobb, inte sugen alls faktiskt. Men men.

onsdag 1 oktober 2008

Lax

Här har ni tjejen som stickade klart bakstycket på koftan och började på ena framstycket igår;) Hade hittat ljudboks klipp på DN som man kunde ladda ner. Iofs bara nått kapitel men ändå. En timmes lyssning och stickning. Och ett oerhört sug efter att läsa PO Enqvist's nya bok. Gah vad han är bra. Kanske måste lyxköpa mig en bok...

Kom hem sent ikväll för att hela den stora sammanställningen kukade ur och höll på att dö så jag var tvungen att rädda den. Nå gjorde lax, mandelpotatis och sås med stenbitsrom sen. Mumsigt. Jag känner mig lurad av potatisen. Den var inte så där gul som den ska vara. Måste vara någon slags södra-sverige-fusk-mandel. Men den kokade sönder så det var ju som det skulle i alla fall:P

Imorgon ska flyttlådorna iväg till Vikhög för magasinering. Jag behöver eg en låda till. Kom på att jag glömt tömma ett skåp. Och så ligger det lite böcker och skit kvar. Nå.

Har haft hångeldrömmar dom senaste nätterna. Med herrar i alldeles för låg ålder. Små 20 åringar och sånt. Nå. Det är trevliga drömmar hur som. Snusktanten i mig håller väl på att börja vilja ha lammkött eller nått. Det är alltså nästa steg, först stickning sen lammkött:P

Om vädret tillåter blir det i alla fall Öresund runt på lördag med min hyresvärd. Det ska bli kul! Äntligen Louisiana!!