söndag 31 augusti 2008

Så går en helg i våra liv

Vi kan ju börja med tentan. Om allt jag svarat på är rätt så har jag 50 p. G är 45 p. Det ser inte lysande ut faktiskt. Nå den 25e får jag veta. Imorgon ska jag INTE plugga i alla fall.

Efter tentan drack jag te hos H och beklagade mig lite och sen bar det av till E:) Fick träffa lilla Totte som var hur snäll och go och väluppfostrad som helst. Fast han är en hund;) Och så fick jag en snygg kjol av henne som jag redan älskar högt. Det är ingen hejd på snällheten. Vi käkade laxpasta, hon lockade mitt hår (Faktiskt! Bilder kan komma senare) och så drog vi iväg mot Porsön. Mötte upp med J inne i stan och Y ute på Porsön.

Jag höll en fantastisk bra nivå på fyllan och är sååå stolt över mig själv:) Och det var riktigt kul! Som back in the good old days. Vi hånade Ma. Alla fick gå in i den lilla passagen mellan Ch's och Mi's rum och uppleva den röda porriga lampan och postern med Leonard Cohen. Im your man viskar han där;) Sen var det utgång på Cleo för oss brudar, resten gick på STUK. Där var det väl som det brukar men inte lika hemsikt som sist jag var där. Blev lite rumpskak och lite snurrande runt runt. Träffade inga kända ansikten däremot.

Idag har det inte blivit mycket gjort sovit om vartannat men mått bra ändå. Blev bjuden på spenatsoppa och fläsk hos H innan det bar hem till Vidsel igen. Chubbi har ju blivit en skinny så han ser det väl som sin uppgift att göda mig... He he..

Köra bil och vråla till bra musik i lurarna är en bra grej. "There is no fucking you there is only me..."

Imorgon blir det palt och på tisdag bär det av till Lund igen. Det är mycket som ska hända nu. Måste ringa hon jag ska bo hos och höra hur läge jag kan bo där. Sen ska det flyttas... Skönt fast hemskt fast bra fast jobbigast i världen. Hur ska det här gå? Jag har förträngt all skit lite grann nu då jag varit här. Reality strikes back.

Nu är det sööööömn som gäller.

fredag 29 augusti 2008

Utmaning från TruckerElin

A is for age: 25

B is for booze of choice: Screew driver deluxe;)

C is for career: Civilingenjör isch

D is for your dad’s name: Roland

E is for essential items to bring to a party: Roliga flickor, klämvänliga pojkar och bra musik.

F is for favourite song at the moment: Im leaving you for the last time - Duffy

G is for favourite game: TP, Retro, Sing star.

H is for home town: Vidsel

I is for instruments you play: -

J is for jam or jelly you like: Hallonsylt, hjortronsylt och apelsinmarmelad.

K is for kids: -

L is for living arrangements: Lägenhet ett tag till i alla fall.

M is for mother’s name: Helena

N is for name of your crush: Här ska det inte crushas mer.

O is for overnight hospital stays: Ögonoperation då jag var liten. Halsmandlarna rykte också ett par år senare.

P is for phobias: Ormar och hundar till viss del.

Q is for quotes you like: Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet.

R is for relationship that lasted the longest: Med A. Min fösta allt som lärde mig hur man lever ett liv i synd:P

S is for sartorial style: Ingen speciell.

T is for time you wake up: Jobbas det, vid 7. Annars 9-11.

U is for underwear: Från och med nu matchande:)

V is for vegetables you love: Älska är ett sånt starkt ord. Men paprikan hänger med i det mesta.

W is for weekend plans: Skriva tenta, dricka alkohol, skratta och skaka rumpa på Cleo.

X is for x-rays you’ve had: Mest huvudet faktiskt;)

Y is for yummy food you make: JAG lagar?;)

Z is for zodiac sign: Oxe

Sömnigast

Förutom att ha lärt mormor att tanka bilen med visakortet så har jag inte gjort en enda vettig sak idag. Har mest sovit. Skyller på tabletterna. Men det finns risk att jag bara är deppad och lat och tycker synd om mig själv. Uff.

Det ska bli kul imorrn i alla fall. När tentan är skriven vill säga. Snälla E har handlat strong bow till mig så allt är klart. Brukar gå bättre än två flaskor vin i rask takt:P Problemet är vad fan jag ska ha på mig. Jag måste ha gått på knark då jag packade. Har helt konstiga kläder med mig. Förhoppningsvis kan jag ha någon av kjolarna E skulle göra sig av med. Annars blir det väldigt svart eller väldigt tråkigt klädval.

Dags att se lite dokumentärer om andra världskriget med pappa. Operation barbarossa var det som gällde ikväll...

torsdag 28 augusti 2008

Tant strul

Vaknade med urinvägsinfektion imorse. Men åh. Så har vi så klart ingen bil i veckan för pappa kör till jobbet och mormor och morfar skulle till Idafors med sin. Till slut fick jag låna farbror U's bil så jag tog mig till Älvsbyn till vårdcentralen. Stånk att bo i skogen. Fick i alla fall piller så snart ska det väl ge sig.

Ska återgå till pluggandet nu igen. Det går men lite sakta. Måste lägga i en extra växel i dag och imorrn. Har fixat så jag har bil på lördag och slipper åka in till Luleå redan fredag. Bli ju som en bonusdag att plugga då. Perfekt.

Nå...fasdiagram var det..

tisdag 26 augusti 2008

Modemstress och kärlek

Deeet gåååååår sååå lååångsamt. Men bättre än inget internet alls i alla fall. Kommer knappt åt att läsa era bloggar, än mindre lämna kommentarer Men misströsta icke:) Jag har inte glömt er..

Har suttit med gamla tentor och blivit arg över att han tar upp en fråga som omnämns i förbifarten med en mening i sista stycket i något kapitel. För fan Esa. SKÄRPNING! Hittade tentan jag skrev i påskas och jag var ju inte helt ute och cyklade i alla fall. Det finns hopp. Om jag får bättre kläm på polymerdelen vill säga.

Resten av livet då... Ibland känner jag verkligt hopp inför framtiden och att allt kommer gå bra och att det här kommer jag klara. Och ibland får jag sån jävla ångest inför den kommande hösten att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Det kan faktiskt bli hur hemskt och ensamt som helst. Jag försöker att tänka positivt Men ibland är det svårt.

En av dom bra sakerna med allt det här eländet är att jag verkligen förstått hur många människor det är som tycker om mig och vill mig allt bra som finns. Det gör mig varm ända innerst inne bara jag tänker på det. Jag är däremot alldeles för dålig på att anförtro mig åt mina vänner och min familj. Det känns snålt från min sida men det beror väl på hur jag är som person helt enkelt. Jag borde hur som lita mer på er. Lita på att ni vill lyssna och att ni bryr er. För det vet jag ju att ni gör.

Det är i alla fall skönt att vara hemma lite. Jag tycker om min m&p.

söndag 24 augusti 2008

Voj voj

Hmm. Minnesluckan började redan hos F. Men tydligen så levererade jag några oförglömliga citat;) Voj voj. Till helgen blir det lugnare. Har jag lovat mig själv. Min kappa är dessutom borta. Den kan ligga på stan någonstans eller i någon taxi. Det var surt.

Idag bär det av till Vidsel. Pappa ska röka Karats-abborre till mig. Hoppas min mage hämtat sig tills dess.

lördag 23 augusti 2008

MTM120

Jahapp. Nej skulle jag tro. Men men. For förbi Ch och grabbarna och åt upp tentagodiset och tittade på OS(!). Näste helg blir fest där efter MPM034-tentan. Lovely.

Var och tröstshoppade lite på stan. Mest nödvändiga saker som strumpor och eye liner och ansiktscreme. Men så hittade jag ett par slimma svarat byxor som jag kan ha till mina nya skor och en snygg CK-bh Me like.

Ikväll blir det partaj med brudarna hos F. Ska bli skoj. Bubbel och vitt vin. Mmm...

fredag 22 augusti 2008

Packa

Snart bär det av till Luleå. Dom har ändrat flygbussarna så det tar 65 min att åka till skurup. Stånk.

Pluggandet. Nja. Har ju inte gått så smidigt. Men jag gör ett försök som vanligt.
Packandet. Påbörjas nuuu...

onsdag 20 augusti 2008

Eftertraktad

Som genom ett trollslag regnar det jobb över mig. Skulle inte förvåna mig om jag får det i Malmö också, bara för att;)

Igår frågade dom på jobbet om jag kunde tänka mig att stanna hela hösten. Det skulle bli tal om annan lön och ett eget "kontor" och dom skulle köpa in en till licens av Inventor. Jag sa som det var att jag är på väg härifrån men att i alla fall november kan jag jobba om det fixar sig med boende. Dom skulle kolla upp vad dom kunde ordna.


Sen då idag. En konsult på jobbet som håller i hela det här projektet som jag jobbar på är jätte nöjd med min insats och impad att jag kommit in så snabbt i hur maskinen fungerar och så (hans ord inte mina;)). Designern vi jobbar tillsammans med kommer från samma konsultfirma och han är också helt impad att jag är så insatt fast jag bara jobbat två veckor ( då vi träffades första gången alltså). Nå hur som. Han konsulten i alla fall, han sa att han mer än gärna ger mig bra referenser och om jag bestämmer mig för att stanna kvar i Skåne så skulle dom kunna tänka sig att hitta nått till mig på deras firma eller så har en massa kontakter som han kan vidareförmedla mig till.


Hur kul som helst att höra! Speciellt då jag själv tycker att det är roligt och tycker det har gått väldigt bra. Nå bara att sola sig lite.




Idag var det slips som gällde. Ser helt skelögd ut. Mer än vanligt. Och lite bitter;)

Nå. Nu är allt jag äger här, som går att tvätta, rent. Operation flytt är startad...

tisdag 19 augusti 2008

Förmiddagsplugg

Släpade mig upp för en halvtimme sen. Bra Elin. Det trodde jag nästan inte om mig själv. Ska äta mina linfrön och yoghurt nu sen blir det maskinelement. Ska vara på jobbet vid 2, det var nått möte. Så då kan jag åka hem vid 8 tycker jag... Det regnar och är grått ute. Usch.

I natt drömde jag att jag och mina E-vänner var utomlans och att Emmi var helt sur och arg på mig hela tiden. Jag förstor inte vad jag gjorde för fel. Det var en hemsk dröm.

Just nu räknar jag dagarna tills jag åker hem till Norrbotten. Jag vill komma bort från det här och från M. Sen då jag kommer tillbaka får jag flytta ut till Östra torn. Tack för det. När första chocken och upprördheten gått över vill man bara krypa ihop för sig själv och slicka sina sår och tänka klart. Inte behöva se honom var enda dag. Och samtidigt. Jag bävar för att åka härifrån. Jag vill inte att han ska prata med det där ludret. Det känns fortfarande som ett hån. Vilket är en befängd tanke. Men ändå. Jag är inte så rationell just nu.

måndag 18 augusti 2008

Sova sova sova säng säng säng

Jag älskar mina nya skor. Dom ger mig inte ens skavsår. Lovely. Och jag älskar att ha ett jobb där man inte har blåställ, hjälm och ohyggligt fula skyddsglasögon på sig;)

Kommer jobba 3-9 resten av veckan. Lite småtrist att sitta själv halva tiden. Jag hoppas att det inte kommer vara så resten av september och oktober. Men nu är det ju passande. Mer effektiv pluggtid. Hur ska det här gå egentligen?

Pratade med syrran ikväll, Ellen har ju namnsdag. Sonja tittade på Nicke nyfiken och Ellen bajsade ner sig. Full rulle alltså:) Åh vad jag längtar efter dom! Kanske får ta och åka upp till dom nån helg här framöver.. Borde åka till E i Jönköping också. Innan jag flyttar bort härifrån, ännu längre bort från henne.

Blö blö. Jag har torra ögon och ska lägga mig och läsa tills det somnas. Läste ut Norrlands akvavit igår och jag kan rekommendera den. Torgny den gamle räven. Han vet hur man skriver han:) Men nu är det Gomorra som gäller. Får se om jag orkar mig igenom den eller övergår till något lättsamt.

söndag 17 augusti 2008

Ge mig min mysse

Det gick inget vidare med pluggandet igår. Lyssnade mest på gamla Sommar program (Mia och Klaras rekomenderas, mycket mycket bra), stickade klart den lilla mössan och läst Norrlands akvavit av Torgny Lindgren. Har ju ingen söt modell som kan ha mössan på sig så den får fotas platt. Vet inte riktigt vad jag ska göra av den. Ellens kanske har hunnit bli för stor? Nå hon är första kandidat sen får vi se:) Skulle ha gjort smalare ränder däremot. Men det finns gott om garn kvar så jag kanske gör en till, det var kul!

Det är som en stor tung sten på mig hela tiden. Jag kan sova hur mycket som helst och ids knappt sitta upp. Jag vill bara att tentorna ska vara avklarade så jag kan...ja...göra klart exjobbet? Usch. Han ringde från Mora och mina grejer därifrån kommer till veckan någon gång. Träskaften var klara redan då och han sa att ett av dom var allas favorit där borta. Det var ju kul i alla fall! Att det gick att hålla i dom.

Nå...idag behövs det verkligen choklad om det här ska gå vägen. Choklad och minimum av distraktion.

lördag 16 augusti 2008

Ingreppstal

Plugga ja..uff vad det inte går bra. Ska skita i övningarna och gå direkt på gamla tentor. Där finns ju i alla fall lösningsförslag.. Hur ska det här gå? Det är för mycket som vanligt... Måste få tag i boken till den andra kursen också. Jag vill bara sticka.

Nå duscha och sätta igång med pluggandet kanske vore nått. Hur blev klockan 12 redan?

torsdag 14 augusti 2008

Vikten av att prioritera

Det gick rätt så bra. Fast jag hade lite svårt att förstå vad den ena skåningen sa;) Mummel-skånska.


Råkade köpa mig ett par skor på rea också i Malmö. Jag gillar knappen och att det inte var någon klack på dom. Helt ok alltså. När jag får nästa lön kommer mina prioriteringar att vara:
Hyra
Byxor
Skor
Underkläder

Märk väl, inte: tänk på framtiden som hemlös och arbetslös och rotlös. Nej. Jag ska vara snygg. Så det så...Upptäckte i morse då jag skulle klä mig lite så där...seriöst...att dom enda byxor jag har som passar/inte hänger är mina nya jeans. Inte ens mina fina rutiga byxor funkar längre. Dom ser bara slaskiga ut...Uff. Sen har jag typ ett par skor som jag kan använda förutom sandalerna. Och nej gympaskor ser inte så uppklätt ut. Har dessutom kommit på tjusningen med matchande underkläder. Det känns bra att veta att man är snygg under. Mer sånt helt enkelt. Mer känna sig bra. Så därav ovanstående prioriteringsordning;)



Ist för att plugga har jag stickat i veckan. Det har inte funnits tillstymmelse till pluggenergi efter jobbet. Tröttheten har varit enorm. Inget i jämförelse med alla andra tex duktiga mammor, men nog för att decka mig;)

Sen har jag fått TVÅ utmärkelser idag, mitt i spöregnet! Det är ingen hejd. Både från TruckerElin och Monika, som jag inte visste läste här alls:) Tack ska ni ha!



Jag vill ge en utmärkelse, förutom till sötisarna som gav mig en, till Emma, Pelins Pemma, Leopardia och Bodil Malmsten:) Tack alla ni!
Nå ikväll ska jag faktiskt plugga. Starting right now!

Intervju

Idag ska jag på intervju på Volvo i Malmö. Om det inte slutar regna tills dess så blir jag arg. Har ju gjort mig snygg och allt. Jag känner mig inte så förberedd för intervjun. Vet ungefär var tjänsten gäller och det verkar som ett jävligt bra jobb. Fan också. Jag hade ju kunnat ringa och säga att jag inte var intresserad längre men det är bra att träna sig på jobbintervjuer. Så jag far dit i alla fall.

På återseende...

tisdag 12 augusti 2008

Tjuvbloggar

Det kan vara så att det här är den längsta dagen jag varit med om. Den ligger på en bra topp placering i alla fall. Herre guuud...sitter bara och snurrar modellen fram och tillbaka i inventor. Flyttar ett hål hit och gör ritningar på vart hålen ska gängas ifrån. Väntar på att folk ska bli ledig som kan svara på mina frågor. Blö...

Jag måste börja räkna ikväll. Var helt slut igår så det blev inget. Känner mig inte piggare idag iofs. Och så regnar det. Stackar mig. Buhu...:P

måndag 11 augusti 2008

We can plan a murder or start a religion

Jag har fått någonstans att bo! Var och kollade på ett rum idag hos en kvinna på Östra torn (=jättenära jobbet). Det var fint och fräscht och det fanns Internet och det var möblerat och det var till ett bra pris. Perfekt helt enkelt! Skönt att det är löst i alla fall.

Då jag cyklade dit efter jobbet idag träffade jag M's pappa. Dom fick veta igår att det är slut. Usch vad det är tråkigt. Dom blev ledsna. M har inte sagt varför det är slut. Det hade jag kanske inte heller gjort om jag varit i hans sits. Men det känns skit att dom inte vet. Dom enda jag bryr mig om ska veta varför jag flyttar är hans familj och Erik och Maja. Det är dom som är mig närmast. Det handlar inte om att jag vill trycka ner honom i skiten, vill han framstå som schysta killen i fortsättningen också så får han göra det. Jag vill bara inte att dom ska tro en massa saker. M's pappa undrade om det var hemlängtan(!). Hade det varit det hade jag flyttat för länge sen. Jag vill att dom ska veta att jag ville vara här, att min plan och önskan var att leva här med M. Men att han gjorde det omöjligt. Det är allt.

Igår var en utmattande dag med mycket gråt. Idag är en bra dag. Var lite stressigt på jobbet, grejer som skulle vara klara och saker som krånglade. Men det gick vägen tror jag. Ska sleva ihop nå mat och sen sätta mig och räkna maskinelement. Om CAD-ryggen orkar...


Kan ju avsluta med att erkänna att jag börjat på en mössa av garnet som min hemlis skickade i första paketet. Detta ist för den där koftan;) Nå...vi kan kalla det terapi/OS-stickning.

lördag 9 augusti 2008

Kiri

Idag hämtade jag tillslut ut ett mystiskt paket som låg och väntade på mig på Kvantum.



Sötaste TruckerElin hade skickat garn, sjalmönster och stickor, rubbet, till mig så vi kan sticka samma Kiri-sjal samtidigt!! Det var godis med också men det hann inte vara med på bild utan ligger i min mage nu:P Jag blev jätteglad och det kommer bli så kul att prova på en sjal! Tack ditt snällo!:)


Hittade den här klänningen i garderoben också. Har inte använt/kunnat ha den sen jag köpte den för två sommrar sen. Dom två gånger jag använde den hade jag sönder två par skor på färjans trädäck och blev nekad inträde på Bishops arms för att jag var för full. Voj voj. Nå nu kunde jag ha den igen tydligen. Jag ser lite arg ut på bilden men jag tycker om den. Klänning fast inte så där gulligt.

Började läsa lite maskinelement idag. Måste köra hårdare imorgon om det ska bli nått inlärt här känner jag. Guuuud vad det inte är intressant. Nå. Jag måste klara den helt enkelt. Att skriva den nästa år igen är inte att alternativ.

torsdag 7 augusti 2008

Du sålde våra hjärtan

Det borde vara förbjudet att lyssna på sånt här i mitt tillstånd (som vanligt i nån kass verson). Jobbade sista dagen på personliga assistent jobbet idag. Diskade och grinade då denna kom i iPoden. Sen hade jag mitt första tvättstugebråk och började grina där också av ren utmattning och känsla av totalt nederlag i allt jag tar mig för. Pinsamt. Men tanten blev blidkad i alla fall.

Har letat bostad ikväll. Ingen svarar... man är inte så attraktiv då man bara vill hyra i två månader. Nå. Det löser sig. Jag sitter ju inte ute på gatan. Bara i skiten.

"Av allt det jag gav har du ingenting kvar.
Jag ger vad jag har men du ger ingenting tillbaks."

tisdag 5 augusti 2008

I never loved a man (the way that I love you)

Aretha, hon vet hon. Och vilken klänning hon har... Jag gillar albumversionen bättre men denna får duga.

Var bara lugna, jag ska inte stanna hos honom. Men det är en bra låt.

En gång för länge sen och med en annan person var den här låten förknippad med ljuv ung nyförälskelse hur motsägelsefullt det än kan låta. Nu är den förknippad med något annat. Den är lika bra för det. Men nu vet jag ju hur det är.

Det börjar dra ihop sig på jobbet. Imorgon ska vi bestämma hur prototypen ska se ut och beställa delar så det börjar brännas. Ska trixa lite på fm och ändra några hål och dubbelkolla och sånt. Min rygg börjar kännas som efter halva NX-kursen. Dom har kassa stolar jue. Och jag sitter som en sköldpadda.

Pratade med min Pemma i söndags och hon påminde mig om det brasilianska ludret. Ha ha ha. Hur kunde jag glömma henne?? Det fick mig att skratta:)

"Visst är mina bröst hääärliga? Vill du känna på dom? Det kostar extra." Voj voj...

måndag 4 augusti 2008

Jobb blogg

Mitt i ensamheten och missären så är ni så söta allihop. Kram på er!

Det blir ingen update på det primära eländet idag. En annan dag kanske. Tänkte bara skriva att det spöregnade på mig i morse då jag gick till jobbet och att livet känns tyngst i världen idag och att mina byxor, skor och strumpor fortfarande är blöta. Fuck. Jag är tillbaka på noll. Jag är hemlös, pank och totalt utan fast punkt i tillvaron.

Nu ska det lunchas...

lördag 2 augusti 2008

Katastrof


Han har svikit mig för sista gången nu. Jag vet inte hur det ska gå till men jag måste lämna honom.

Återkommer hit när jag orkar igen.