lördag 28 februari 2009

Jag hugger i sten

Är i Falun och myser, skriver imorrn ist.

Är utmanad av TruckerElin så det är bäst att anta den;)

UTMANING - 10 FRÅGOR OM MIG!

Regler: Bloggaren skriver ner SVAR på 10 frågor om det egna jaget, vem man är. De som blir utmanade skriver ett eget blogginlägg med sina 10 svar. I slutet av inlägget skriver du TRE personer som du utmanar, kom ihåg att länka - spread the love!!



1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker?
Gmail, bilddagboken och ett klick för skogen.


2. Sjunger du hemma eller i duschen?
Inte i duschen så ofte men så jag lyssnar på musik eller har en låt på hjärnan så låter jag sångfågeln i mig komma fram.


3. Kan du spela något instrument, vad?
Inte ett endaste. Har spelat blockflöjt som resten av sverige och Köp varm korv sitter nog i än men thats it.

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär?
Mitt eget bloggande, typ 30 min. Att läsa andra bloggar ungefär samma tid.

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar?
Emms är ju en stjärna men hon kanske inte räknas som kändis;).

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit?
Eh..

7. Alla samlar på något, vad samlar du på?
Får nog bli böcket då, det är det jag har mest av i alla fall.



8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing?
Jag är en mes.

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?
Mony Python, Magnus Bertner och Johan Glas tycker jag är roliga. Det är det som trillar fram i huvudet just nu.


10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda?
Udda och udda. Akitektur från sekelskiftet är underbart men jag har inte nördat ner mig allt för mycket i det, tycker bara om att titta på vackra hus.

Jag utmanar Leopardia, Emms och Ch;)

fredag 27 februari 2009

Natt

Lång dag igår och lång dag idag.

Igår fick jag skruva på några maskiner och idag har jag försökt göra klart en manual så jag kan koncentrera mig på mer akuta saker då helvetet kommer braka lös här till veckan. Det verkar som om dom ska ta in en CAD-are och så ska jag vara mekare. Ha ha. Ja det är en underlig värld.

Borde sova för länge sen men jag måste fixa lite mer innan imorron. Åker ju till Falun direkt efter jobbet.




Sydde ihop två muffins till småtjejerna så kan dom...tja...baka:P Ska slå in två paket också...

tisdag 24 februari 2009

But she breaks just like a little girl

Fick skruva och leta fel på en maskin idag. Lite kul. Man kännser sig som proffsig (dvs jag hittade felet:P). Vi behövde köpa gängpasta så jag fick köra bil också!:) J's bil var pigg och lätt att köra för fort i. Skoj!

Gick tidigt och for på yoga. Jag är ju inte vig någonstans. Men det var ett bra pass! Och lugnet infinner sig alltid. Bra skit. Hur jag ska få in mina timmar denna vecka då jag måste gå tidigt fredag också är ju däremot ett mysterium. Men imorgon kommer jag få en massa ändringar som ska göras så jag kan nog få jobba dygnet runt imorron och torsdag om jag vill.

Idag kändes det som våår. Solen var varm och skuggan kall. På kvällen då jag cyklade hem var det fortfarande skymningsblå himmel och det luktade upptinad, blöt jord. Kallt i luften och talgoxar som kvittrar. "All" snö har nästan tinat bort också, det går snabbt här;) Snart kan man gå ner till botaniska och titta på blommor.

Gjorde pizza ikväll. Svull svull. Sitter och kollar på Hannibal med ena ögat här. Julian Moore är vääldigt blek, nästan så man ligger i lä. Fast hon är ju snygg i det. Man kanske skulle bli rödhårig. Blek is helt klart the shit i alla fall!;)

Jag kan inte låta bli att förundras över vissa mäns förmåga att försöka tjata sig till sex. Efter 3 nej med tillhörande förklaring skulle min självkänsla inte orka med att försöka mer. I alla fall inte på samma dag. Men annars hade kanske inte arten överlevt:P Well well...det är humor. Och ingen läsande behöver känna sig träffad.

måndag 23 februari 2009

Semla

Så var det arbetsvecka igen. Helgen gick rätt fort.

I söndags sov vi läänge och sen drog jag på Nova och hittade lite kläder. Hade orken varit större hade jag nog kunnat shoppa mig pank. Fanns en massa snyggt som omväxling men det blev bara lite smått och gott. Ett par nöd-jeans tills jag hittar några perfekt tex:P

På kvällen for jag mot alla odds och tränade. Jag är chock än. Step blev det och det var skoj! Det får det bli fler gånger. J hämta upp mig sen och helgen avslutades med Nip/Tuck och hud. Saker är back to normal med andra ord.

Trodde fettisdag var förra veckan så jag skyndade mig att göra semlor ikväll. Och så är det imorgon:P Well well. Är så där lätt illamående som sig bör nu i alla fall. Huu.

lördag 21 februari 2009

Krigare A

Underbara lördag. Sooooova. Åt frukost. Lyssnade på bra musik och for på yoga. Var alldeles för mycket folk. Men bra var det! Hon speedade på lite mer idag, jag svettades nästa till och med:P Nästa vecka ska jag prova gå på ett vanligt pass.

Lämnade igen film sen och gick en sväng. Och nu har jag svullat tacos igen och ska snart traska iväg till J. Kan ju blir intressant.

fredag 20 februari 2009

Svart vitt grått

Tog mig igenom den här veckan till slut. Lyckades få ihop mina 40 h också trots läkarbesök tidiga dagar och tandläkarbesök. Och så fick jag lönebesked idag. Sweet säger jag bara! Beordrad övertid is the shit.

Impulsbakade semlor idag då jag kom hem. Och röjde upp lite i röran här. Nu är det helg. Öppnade en flaska vitt och nu är jag mjuk i huvudet, varm om fötterna (!) och redo att soooova. Aaahh...

Väck mig på fredag

Nu vet jag vad jag ska göra i helgen i alla fall. Sova. Herre guuud...

Mötte upp Er inne i stan efter jobbet idag. Åkte till Linero och beställde pizza och svullade och pratade skit. Mycket trevligt, trist att han bor i Uppsala nu för tiden. Det hade börjat snöa då jag for hem, stoora flingor. Det såg fint ut och var så där tyst som det är då det snöar. Rätt så mysigt.

Nu är Sex and the city slut, dags för sömn.

onsdag 18 februari 2009

Uff

Och vad gör jag vaken än? Det kan man fråga sig...

Har varit groteskt trött idag (också), fast jag la mig i tid och allt... Var hos tandläkaren vid lunch och hon krafsade tandsten, det låter illa i huvudet då dom gör det. Men attans så fräääsch jag är i munnen, och inga hål! Firade det med en Champis på eftermiddagen;)

Blev en lång jobbdag. Pratade med J sen och saker verkar cool så det är bra. Nu kan bakisångesten ebba ut. Har iiinget gjort ikväll. Och ändå är jag vaken än. Mitt nya liv går inte så bra. Fast jag har ju alltid ett nytt liv på gång som inte går bra. Det har jag haft i minst 10 år:P

Nu är det natt

tisdag 17 februari 2009

För en kvinna som sa "Allting är förstört, allt är bränt"

Har varit overkligt trött idag. Blev inte en så lång dag däremot och jag hade inte sönder något heller;) For på yoga vid 4. Det går bättre och bättre. Ska gå några gånger till på bas innan jag hoppar på dom vanliga passen. Mest för att dom går på fler och bättre tider. Bas är bara två ggr i veckan vilket är kass.

Rasade ihop framför "Into the wild" då jag kom hem. Trodde att den skulle kännas smörig men den var riktigt bra!

Kanske borde lägga mig. Göra en kopp te och lägga mig till och med. Lolita behöver läsas ut, sen ska jag börja på något nytt. Sneglade i bokhyllan efter nått lockande men jag har inte bestämt mig än. Så ni vet.

måndag 16 februari 2009

Varför skulle prinsen lova?

Gårdagen innehöll städning, ett minimalt livstecken från J och så Mia och Klara. Tabita ska beskriva hur tjock ormen dom skaffat är "Nä han är mer som Cassandras pappa Conny, ja du vet hur han är du" Ha ha.

Imorse var jag och min mage hos farbror doktorn. Stress sa han och trodde att det skulle bli bättre nu då min livssituation blivit lite mer stabil. Sen fick jag nått lugnande. Nu kan jag blir som Törnrosa;) Vi får väl se hur det går. Är i alla fall helt labil fortfarande och fick kämpa med tårarna då jag skulle förklara hur livet var. Patetiskt.

Resten av dagen bjöd på ifyllnad av minnesluckor från i fredags och mycket var precis lika hemskt som jag befarat men ingen verkade tycka illa om mig för det. Utom möjligtvis J. Vi får se. Je betedde sig i alla fall som en vuxen och jag är helt förundrad över hur obesvärad man kan vara. Bravo!

Halva dagen var det genomgång av förra årets ekonomiska situation och mål inför kommande år. Sen bjöds det på lunch och bubbel eftersom vi gått med vinst förra kvartalet:) Fint ska det var.

Sen avslutade jag med att kortsluta en av maskinerna så att vi kommer bli ännu senare med att leverera än vi redan är. Härligt. Då gick jag hem och sket i att träna och bokade en resa till syrran och J och tjejerna om två veckor och en resa hem till Vidsel till påsk. Och sen bakade jag bullar. Så det så!

Dags för Sex and the city, som bytt tid och är kl 5 på em vilket suger för då är jag ju inte hemma:/ Sen repris får det bli ist.

lördag 14 februari 2009

Take this longing from my tongue

Hård dag efter en hård kväll.

Jag blev drängfull och kräktes en massa men fram till dess var det kul. Uff. Trodde jag hade bättre koll än så nu för tiden. Men men. Tappade bort (?) J och gjorde bort mig i största allmänhet. Vi får se vad som händer. Snälla Je ringde i alla fall idag och hörde att jag tagit mig hem och sånt, det var sött. Jag har inget mer att tillägga. Usch.

Idag blev det ingen Yoga, hade inte fått i mig någon mat vid tre så det var inte läge. Åkte in till stan och lämnade igen lite film och hyrde nytt och handlade mat. Kvällen har ägnats åt svull, Melodifestival, DN och att kolla på gamla bilder på datorn. Min dumma fan. Aj aj aj aj.

torsdag 12 februari 2009

Afro-Pelin

Var på afro idag efter jobbet. Det kommer göra fruktansvärt ont i mig imorgon. Men det var ganska kul, kan man variera med någon gång.

Är helt knäckt. Blev en sen jobbdag igår och det känns som jag aldrig vaknat den här veckan öht. Klent gnäll men men. Det är mitt gnäll:P

Bestämde mig för att vara med i Hemlis 5:) Så här är frågorna...

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Ull och bomull.

2. Vilka är dina favoritfärger?

Rött grönt, vitt och svart.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Orange, gult och knallrosa.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Mest trä och raka, både vanliga och strumpstickor.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Mittimellan.

6. Dricker du kaffe? Te?

Te

7. Är du allergisk mot något?

Noop.

8. Vilken slags musik tycker du om?

The Doors, Jefferson Airplane, Kent, The Cardigans, Leonard Cohen, soul, progg, Metallica, Black Sabbath, Bo Kaspers Orkester. Lite blandat :) Dansbands musik, schlager och hiphop/rnb går däremot bort.

9. Favoritgodis?

Zoo och allt med choklad:) Söta och sura. Inte salta eller lakrits.

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Det skulle jag inte påstå. Gör julkort en gång om året:P

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Vuxna plagg har jag inte tålamod till, skulle nog säga att jag är en vant-möss-muffins-barnkäder tjej.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Noop

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

Eeh...

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Inte hittills. Men min handled är ca 15 cm i omkrets.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Aldrig provat.

16. Stickar du sockor?

Inte än, men jag vill lära mig!

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

Jag har storlek 39 på skor. Foten är 23 cm lång och som tjockast ca 25 cm i omkrets längst ner på fotleden.

18. När fyller du år?

4e maj

19. Stickar du med pärlor?

Noop

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Skönlitteratur i största allmänhet men jag gillar inte deckare och sf. Är heller inte så förtjust i verklighetsbaserade böcker av typen "Pojken som kallades det" tex.

tisdag 10 februari 2009

Elin, den stående hunden

Hey en till trött dag!

Har varit lugnt idag. J och U har stått i givakt framför Japanerna hela dan så min feedback har varit lite bristfällig. Drog tidigt och for på yoga vid 4. Oj oj vad jag hade träningsvärk överallt kände jag. Inte det bästa. Men det var ett roligare pass än i lördags! Mer varierande och ledare var bättre. Det kommer bli bra det här...

Då jag cyklade hem hade det börjat snöa. Det var nog min värsta skånemotvind någonsin, trampa i nerförsbackarna och stå och trampa då det var platt. Och piskande blötsnö in i näsan. Hann nästan bli förbannad innan jag kom hem:P

Borde dammsuga men...jag tror jag ska lata mig ist;)

måndag 9 februari 2009

Att blogga eller inte blogga, det är frågan det.

En sån trött dag.

Försökte ringa vc men hamnade inte ens i telefonkö för det var så många som ringde. Stånk. Ringde Carema ist och inget snack om saken, fick tid på måndag morgon! Privatiserad sjukvård? Ändå... Min stackars kontorssambo fick höra en detaljerad beskrivning om mina tarmproblem de senaste månaderna. Men han var förvarnad;)


Imorgon kommer det några Japaner från vårt återförsäljningskontor där så i em var det storstädning ute där maskinerna står och inne på samtliga kontor. He he. Sist det var Japaner på kontoret så var dom jätte uppklädda de första två dagarna men sen sjönk dom gradvis ner på vår slusknivå ist. Mycket roande att se hur dom blev heeelt wild and crazy och hade jeans (!) och inte stoppade in skjortan innanför byxorna:)

Sista timmen på jobbet satt jag och försökte reda ut om vi ska ha kall- eller varmvalsat stål till en detalj vi ska tillverka. Det var MPM 034 all over again och jag nickade till mer än en gång. Voj voj. Vet inte om jag blev nå klokare heller.

Är i valet och kvalet om bloggandet för tillfället. Den håller på att bli ett monster med för mycket information och jag funderar på att starta på ny kula eller nått. Skulle vara skoj att övergå till bilddagboken helt tex men mamma läser där och jag måste ju kunna härja någonstans också utan att ta död på den stackars kvinnan. Vi får se vad som händer.

Imorgon blir det yoga efter jobbet. Känns oroande att jag får mer och mer träningsvärk av gårdagen. Kommer inte kunna röra mig alls imorgon! Det gör ont överallt men det känns braaaaaa;) Bra ont.

söndag 8 februari 2009

Trestegsraket

Sov läänge och såsade runt här till 3 då det var dags för första aerobicspasset på 100 år. Shit vad roligt det är, jag hade glömt!! Och bra musik var det, viktigt viktigt. Hängde inte med i alla svängar däremot men går jag nästa söndag är det samma pass så då kanske man kan dominera lite mer. Funderar på att gå på Afro till veckan någon gång och testa vad det är. Verkar rätt skoj. Kan behöva skaka loss gammkroppen lite. Det pinsamma då man ser dåligt som jag gör är att man måste stå långt fram för att hänga med, och är man sämst så får man stå längst fram och skymma och göra fel för alla dom andra stackarna där:P Men thank God Im not 14 anymore så jag klarar av det;)

Mia och Klara ikväll. Uuunderbart. "Det blir som en trestegsraket, först gräl och sen försoningssex och efteråt DÄR kommer jag in med dom existentiella frågorna!" Ha ha ha...

Livet känns lite för harmoniskt i helgen. Man bli ju som misstänksam. Det luktade vår i luften idag fast det var kallt och jag såg solen. Sånna där småsaker. Nå snart rasar det ihop igen;)

Nu är frågan Nip/Tuck eller film. Hmm...

lördag 7 februari 2009

Yoga

Hyfsat på benen idag. Skönt. Kom mig iväg på stan och hann göra några ärenden innan årets första träningspass. Det var alldeles nog ansträngande efter igår kände jag. Fast jag är kass på att andas rätt, glömmer bort det hela tiden då jag koncentrerar mig på att göra rätt rörelser. Ska i alla fall gå några fler gånger på bas-nivå så jag kan göra solhälsningen som man ska åtminstone. Funderar på att köpa en egen yoga matta om jag fortsätter, djupa andetag genom näsan med ansiktet ner mot dom man får låna är ingen angenäm upplevelse;) Imorgon blir det aerobics, första gången sen 2006 eller nått;) Ska bli kul!

Gjorde köttbullar då jag kom hem. Dom blev ganska bra. Nu ska magen få riktig mat ett tag. Stora löften men ja, hyfsat riktig mat i alla fall. Anna Skipper skulle banna mig om hon kom hit.

Kom igång med stickandet ikväll också:) Kom ju på att E snart får sitt lilla troll så jag stickar en hätta till henne. Kanske blir skor till också. Börjar få rutin på hättan nu känner jag. Har bara repat upp en gång hittills. Fast jag tittade på melodifestivalen. Ja herre gud. Skämmes!

fredag 6 februari 2009

Magjäveln

Spenderade igårkväll hos J och vaknade i morse med vissheten om att "Snart kommer jag kräkas". Mycket riktigt. Trodde jag skulle klara mig tills jag kom hem men J's toa fick ta smällen:P Nå han körde mig hem innan jobbet och så har jag typ sovit och skitit vatten hela dan. Så ni vet. På måndag är det jag som ringer vc och kräver någon slags åtgärd. Det var ju andra gången på en månad det här. Alltid samma mönster. Borde kunna få nått mot vatten-skitandet i alla fall. Uff.

Kvällen kommer ägnas åt att tvätta. Skulle behöva cykla och handla men jag vet inte om jag vågar mig iväg så långt från toaletten. Får se hur det blir med den saken. Imorgon em är det introduktionspass på styrkeyogan och det tänker jag gå på trots arg mage. Den borde vara snällare imorgon. Hade velat åka in till Malmö och shoppa lite också men det får vänta.

Ta på sig kläder kanske? Man känner sig lite friskare om man inte bara har morgonrock:P

onsdag 4 februari 2009

Basta sig

Låång och inte särskilt spännande dag. Lite kanske. Men mest problem som dykt upp. Var i alla fall piggare än mån och tis trots att det lunchades på Thai-vagnen och man blir heelt paltad av all mat där. Den extra timmen sömn inatt hjälpte tydligen. Att jag aldrig lär mig.

Kollapsade framför Två och en halv män och Sex and the city då jag kom hem, har som blivit lite av en tradition;) For tillbaka till jobbet och bastade med J sen och det var fantastiskt skönt. Är varm ända in i märgen för första gången den här veckan. Ska göra det oftare nu då jag inte har något badkar längre. Han hade sonen hos sig så ingen övernattning, tror morgondagen bjuder på mer av den varan;) Man måste ju bunkra hud inför den kommande veckan.

Pratade med mamma igår och hon har luskat om J så jag fick berätta lite vad som händer. Stackars mamma. Hon har det inte lätt med mig. Då vill jag inte ens veta hur mycket pappa skakade på huvudet.

Jo. Laddade hem A camps och Antony and the Johnsons nya skivor igår. Spännande!

måndag 2 februari 2009

Helgen v 6

En sån helg.

Var på stan i lördags och fixade en massa saker jag behövde och åt en semla. Plockade upp tjejerna på stationen och så åkte vi hem och gjorde käk och gjorde oss snygga. Satte dom i arbete att göra snittar;) Sen droppade det in folk, vi blev väl 15 pers i slutändan. Hur kul som helst! Det blandades mojitos och pratades skit. Vi lyckades inte riktigt med drinkarna tyvärr, det behövs mer träning. Det kan ha varit för att Å inte var med. Hon är utsedd till ordförande i mojitoklubben för hon har ju varit på Kuba:P He he..

Vid tolvsnåret började halva gänget dra sig till Malmö och så blev det utgång på Skeppsbron. Mycket folk och trångt men helt ok musik. Eller så var jag på en fyllenivå som gjorde att jag tycket om allt:P Hade förövrigt en ypperlig fylla, näst intill fulländad skulle jag säga. Då dom stängde och kastade ut oss hade det börjat snöa och någon kom på att vi skulle gå genom halva stan för att fylleäta på något som hette Stippes. Kallt var det och jag hamnade i gå-koncentrerat-svära-förolämpa-främlingar-vara-dryg stadiet. Trackade Ch med x antal bittra sms:P

Igår då vi vaknade var det mynta och lime öööverallt men vi var ju tre som hjälptes åt så det gick smidigt att röja. Det är skönt att ha vuxna människor hemma hos sig på fest och inte 17 åringar:P Mådde oförskämt bra dagen efter också. Skönt. Vinkade av tjejerna på tåget och drog hem till J och fick mat och sånt. Perfet avslut på helgen. Sov bra i natt också (=han hade varmare än vanligt:P) fast jag har ändå varit som ett vrak idag, spec efter lunch. Det är helt fantastiskt så trött man blir av lite mat. Har förövrigt kännt mig allmänt busy and important idag. Det känns vuxet:P