söndag 20 april 2008

Balkongpyssel

Igår var vi till Mamlö och skulle titta på en bil men det slutade med att vi gick på stan ist. Varmt och soligt:) Åkte till Erik och Maja och gottade oss i deras trädgård och fick några tegelstenar till vårt balkogbygge. När vi kom hem rensade vi bort allt skrot som låg på balkongen. Jag borde ha tagit "före" bilder men ni får tänka er en hög med plastpåsar, krukhögar, lite bildelar och en låda med ölflaskor och burkar. Charmigt värre. Men så här fint blev det:)


Vi hittade några gamla hyllplan i källaren som vi oljade in. Lätt och praktiskt. Idag har jag sått slingerkrasse och luktärt i krukorna, vi får se om det vill växa för mig.

I andra hörnet står kaprifolen, hoppas den tar sig lite mer nu då den fått större kruka och ny jord. M har sått rädisor och lite kryddor och örter i balkonglådan. Det blev en sån jävla skillnad Nu går det ju att sitta där:) Men det är svårt att ta kort på ett utrymme som är 1,5 kvm.

Har skurat räckena och stolarna idag så nu är det bara att börja leva balkongliv. Är på gång att städa resten av lägenheten också. Misstänker att det bara blir dammsugning och toalettstäd som vanligt. Ooooorkar inte dammtorka.

Jag ska på intervju nu i slutet av veckan för ett jobb som personlig assistent som jag sökt. Kan ju funka som extrajobb, det är svårt då man ingenting vet.

11 kommentarer:

 1. Haha, gud man blir ju alldeles matt bara av att läsa ;-)
  Men, du kan ju skicka ner den röda snygga mattan på balkongen, ner till Luleå!
  Deal? ;-)

  SvaraRadera
 2. Emma: He he jag är lite förvånad själv att det blev gjort om man säger så. Du mattan har jag införskaffat på myrorna i Luleå och fraktat ner hit en gång redan så den får nog stanna här:)

  SvaraRadera
 3. Ah, blir så avis på människor som GÖR saker på med balkongen.. Själv är jag knappt ut på min, än mindre engagerar mig med blommor o grejer.. Än fast jag skulle vilja. :-)

  SvaraRadera
 4. Glömde ju fråga om din epost.., så jag kan skicka den svenska verisonen.. :-)

  SvaraRadera
 5. Truckerelin: Jag har ju oförskämt mycket tid med tanke på att jag inte har nått liv. Annars vet jag inte om det skulle hända så mycket på balkongen;)

  SvaraRadera
 6. förresten hojta om du vill ha fröer, jag har en rejäl samling och ingen balkong. köpte när netto stängde för 50öre påsen, eller 25 öre eller nåt...

  SvaraRadera
 7. hej, jag är shopaholic...

  SvaraRadera
 8. Leopardia: Ha ha ja du är den okrönta shopaholicen. Vi får se om det ens kommer upp något av det vi sått. Jag känner mig norrbottniskt skeptisk att det ska gå att plantera i April och förvänta sig att det kommer upp nått;)

  SvaraRadera
 9. hehehe Jag har inte så mycket till liv jag heller, tar bara hand om sonen hela dagarna.., och stickar :-)
  Men om ett par veckor ska jag o mor min besöka plantagen iaf, och då blir det nog fyllning i balkonglådorna iaf *alltid nåt*

  Var min beskrivning läsbar förresten?

  SvaraRadera
 10. TruckerElin: Ja då den ska nog gå att följa, jag har inget garn hemma bara så jag har inte kunnat prova än. Har aldrig stickat efter ett sånt mönster förut, bara virkat men det ska nog gå ändå:)Överväger att göra den i rosa och svart..

  SvaraRadera
 11. Ja, det är ju typ samma sak :)
  Rosa o svart blir nog tufft.., det hade jag nog gjort om jag sett den för ett år sen, just nu kan jag inte göra annat än svart rött verkar det som *s* Stog o kolla på oranget idag, mycket lockande, men kom från affären med...., rött. *suck*

  SvaraRadera