måndag 31 mars 2008

Beverly Hills

Så är jag tillbaka i Skåne igen. Det känns oförskämt skönt att kunna surfa med en bra uppkoppling;)

Helgen har varit helskön förutom tentan då. Vet som vanligt inte om det gick bra eller dåligt men jag svarade på fler poäng än jag gjort någongång tidigare. Har jag tänkt rätt på fasdiagrammen kan jag ha klarat den. Annars är jag nog stekt. Jag vet inte om jag pallar att göra den en gång till nu. På riktigt. Usch.

Nå efter tentan åkte jag in till stan i mitt zombi-efter-tentan tillstånd och handlade alkohol med E. Sen hade vi en skön kväll hemma hos henne med surr, tacos och bubbel. For till J vid 9 och Lukas från korridoren hängde på, det var kul att träffa honom! Han var olik sig fast lik sig på sättet. Satt och surrade där i alla fall och sen blev det Cleo. Oj oj oj vad jag kände mig gammal. Det kan vara för att det var lite tunt med folk och att jag var rätt så nykter men oj oj oj. Och vilka korta klänningar alla snärtor hade på sig. Har jag missat att man ska se ut som om man levde 1992? Beverly Hills 90210 here I come kan man säga. Det var i alla fall lite halvsegt ute. Träffade ingen man kände utom en snubbe från SSAB i garderobskön.

Igår skulle jag och Lukas med samma flyg till Stockholm så jag hade sällskap hela dan, skoj! Men det var ändå en seg dag. var lite utpumpad på jag kom hem. Inte för att det minskade mängden välkomstmys;) Älskling...det var skönt att komma hem. Det är ju här jag ska vara. Faktiskt!

torsdag 27 mars 2008

Anlöpt martensit

Blööö vad jag inte vill läsa Callister. Har tragglat igenom hela boken nu i alla fall och sitter med tentor. Alltid i sista minuten men jag har faktiskt täckt in polymererna den här gången.

Igår var jag hos mormor och morfar och frossade i palt och smör. Mmmmmmmmmmm. Det är en skam att man bli mätt och inte bara kan fortsätta att äta. Var och gick en Brännmarksrunda med E på dagen och så gick jag till Rosdal så det känns inte såå hemskt alla paltar jag tryckte i mig.

Idag har jag läst och läst och somnat och somnat. Uff. E och kusinerna var här nu ikväll och pratade strunt. Vi måste träffas i Eskilstuna eller Örebro nu i vår nångång allihop. Det tycker jag...

tisdag 25 mars 2008

Påsken

Imorse åkte syrran och J och tjejerna hem. Ett sånt liv det har varit:)

Tussen fick feber i fredags så vi kunde bara leka i snön en ynka liten dag. Mycket trist. Men M har ju varit här och det har varit en tokbra helg! Vi var och eldade lite på lördag men annars har det mest varit slapp. Jag är så glad att han följde hit så han får se mig i mitt rätta element som omväxling från mitt normala apatiska depp-tillstånd... Jag älskar ju honom och vill inte vara ett deppo jämt.

Men nu när alla åkt finns ingen ursäkt att inte plugga. Läste lite polymerer igår men jag somnade såklart av extrem leda efter ett par sidor. Finns inga sidhänvisningar i planeringen utan det är meningen man ska kunna det som sas på föreläsningarna. Yeah right. Måste i alla fall få någon slags grundkunskap...typ hur polyeten ser ut och vad glastemperatur och vulkaniserat gummi är. Tänker inte jobba ihjäl mig på polymerer.

Det blir i alla fall utgång inne i stan på lördag efter tentan, det ska bi kul!:) Får ha det som morot...

tisdag 18 mars 2008

Hej mitt vinterland!

Det slutade aldrig snöa igår så nu är det snökaos och sånt som det blir här då det kommer snö. Så där lagom till vi ska flyga. Ja allt är som vanligt med andra ord. Ska vara jääävligt i tid imorron med flygbussen och allt sånt, tänker INTE sumpa den här resan. Snart åker jag!!:)

Igår låg jag mest och andades för att det skulle sluta göra ont i magen mellan gångerna jag kunde vara uppe en stund för att typ...duscha eller äta. Var inte så rolig öht men vad gör man...
Idag är det bättra som tur är. Ska slänga i mig lite fil och sen åka till det där biblioteket och läsa på om polymerer. Måste skaffa mig lite baskunskaper i alla fall, det är ju ändå 30 % av tentan. Fick gamla tentan med posten igår och jag hade inte gjort så många tabbar förutom ren okunskap. Kunde väl ha fått 3 p mer om jag inte missförstått två frågor men det hade inte hjälpt slutresultatet. Det är ju alltid nått. Jag hoppas det inte kommer några sånna utdrag ur böcker igen, jag sög på det. Ge mig mer Callister! Han vet jag vart jag har...nästan i alla fall.

måndag 17 mars 2008

Aprilväder

Redan i mars...vad är det för knas? Så här mycket har det i alla fall inte snöat på den tid jag bott här:)

Vad kommer dagen bjuda på då? Håller på att återhämta mig från min magåkomma fortfarande, igår kväll var det riktigt illa. Vad är det för fel på min kropp? Kasst... Hade eg tänkt ta mig till v-biblioteket ute på LTH och läsa till tentan men jag tror inte jag pallar det än. Får bli Alias eller hemmastudier i polymerhäftet.

M's farbror dog nu på morgonen efter att ha fått en stroke för någon dag sen. Han var bara 66 år. Usch... pappa är ju 60, hade lika gärna kunnat vara han.

söndag 16 mars 2008

Pölsan

Igår rantade vi runt med bussen och shoppade till M, men jag hittade såklart en jättefin rese necessär som jag kommer tråna efter tills jag köper den. Kollade på melodifestivalen på kvällen och jag vågade inte såga riktigt så hårt som jag skulle vilja, är osäker på om M ville se det av seriöst musikintresse eller inte. Känner inget behov av att rubba den rådande behagliga husfriden och kärleksfulla stämningen just nu. For på Glorias sen och drack öl med två av M's garagepolare, det var rätt trevligt men jag blev så trött...

Drömde en massa skit i natt. Bland annat att syrran fick ett barn till (tanken är ju skrattretande) och att en av dom snubbarna vi ölade med var gay. Sen drömde jag nått som gjorde mig ledsen och arg men jag försöker slå det ifrån mig då det ju inte hände på riktigt. Men det är svårt..

Idag har min mage dött och det är INTE bakfylla:P Vågar mig inte riktigt ut ur lägenheten ifall det skulle hända en olycka. Får bli ett bad och Pölsan ist. Återstår att se när M återvänder från BMW reparationen...jag skulle gärna kramas lite.

fredag 14 mars 2008

Paket

Håller så sakteliga på att kräla mig ur dyngropen jag hamnade i i början av veckan. Igår var det ju till och med riktigt muntert. Lyckades göra några renderingar pratade med I och E på telefon och bestämde att jag ska bo hos E i Luleå tentahelgen. Det ska blir så kul att träffa henne och bara hänga i flera dagar! Avslappningen personifierad blir jag tillsammans med henne. I skulle tyvärr bort men jag kommer nog hinna träffa henne nu på onsdag istället. Härliga tider!
Idag kom det dessutom ett paket till mig med böcker och essäer och godis:) Hon är för söt den där prickiga katten...som en påskhare ungefär. Det bör tilläggas att jag redan moffat i mig hälften av godiset;)


Håller på att maila alla handledare runt om i Sverige för att höra vad dom tycker om mitt Alias-slit. Ni får ett litet smakprov. Jag vill bara påpeka att tid och energi inte har lagts på ljussättning och perfekta material.
Jag tror det är läge för att dammsuga nu... Det verkar vara uppehåll i regnandet så jag kan hänga ut mattorna. Har redan sanerat vårt äckliga badrum så det är väl lika bra att fortsätta i samma stil med resten av lägenheten.

tisdag 11 mars 2008

Gammal i kroppen

Måste ha haft feber natten mellan söndag och måndag. Hade tvångstankar som bara gick runt runt runt och pulsen låg i magen och jag frös och svettades. Var inte alls en bra dag igår. Fick darr och svårt att andas då jag duschade och deckade av sen efteråt. H påstod att det var panikångest men jag vet inte. Han borde ju iofs veta. Det var läskigt i alla fall. Fick alltså inget vettigt gjort. Yr och illamående och kall och varm om vart annat. Gammal och förbrukad kände jag mig.

Idag har det mest varit illamående kvar. Tog mig iväg till apoteket så jag fick i mig lite luft i alla fall. Har suttit och nött i Alias utan revolutionerande resultat resten av eftermiddagen.

Bra saker måste börja hända. Väldigt snart. Någon som har ett självförtroende att ge bort?

söndag 9 mars 2008

Kall rakt igenom

Igår var en hektisk dag.
Först var vi ner på stan i finvädret och åt glass och sånt. Sen visade vi garaget för några som ska hyra. Och sen var vi och tittade på lilla Måns, Lasse och Petras färsking. Han var pytteliten och mjuk:) På kvällen var vi på middag hos en snubbe som M känner och som bor i USA i vanliga fall. Det var trevligt!

Idag har jag frusit och frusit och frusit. M har åkt till garaget så jag ska ta ett bad och förhoppningsvis få upp värmen.

fredag 7 mars 2008

Världsreporter

Guuuuuuuuuud vad jag blir arg på Alias för att jag inte behärskar det som jag vill. Idag kom jag till och med upp i tid och har suttit hela dagen och försökt på nått sätt få konvexa och konkava ytor att mötas på ett snyggt sätt. Yeah right. Dessutom är det ju omöjligt att se om skaftet är skönt att hålla i. Hur ska det här gå till eg? Sen är jag övertygad om att det går att använda skin- kommandot för att sammanlänka mer än 2 kurvor. Men jag kommer inte på hur man gör. Stress i kubik! Låg igår natt och stressade upp mig. Fick i alla fall låna hårdvarulåset en månad till. Annars hade det varit illa.

Jag har gjort Eva-Britts kyckling och väntar bara på att M ska behaga bli hungrig nångång så vi kan äta. Feed me! Vi ska se "Morgan Pålsson - världsreporter" ikväll. Såg han på stan förra helgen bye the way, typiskt skånsk kändis;)

Slänger med receptet på kycklingen också, den är ljuuuuvlig!:)

1 kg kycklingfileer
1-2 paprikor

Skär kycklingen i bitar och hacka paprikan.
Bryn tillsammans med curry, salt, peppar och ev tandorikrydda (om nu man råkar ha det hemma).
Lägg kycklingen och paprikan i en gratängform.

Blanda ihop:
2 burkar creme fraiche
ca 2 dl matlagningsgrädde
1 dl mango chutney (Sheerwoods gröna)
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta

Häll över kycklingen och paprikan och ställ in i ugnen i ca 30 min på 200 grader.
Enkelt och mycket gott!

onsdag 5 mars 2008

Fågel nr 2

Vi har sprakat igång ett matlagningsprojekt som känns lite väl ambitiöst. Fick fåglar av Erik för ett tag sen, vi tror det är änder, som vi håller på att tillaga i ugnen. Lite sent ute och lite väl avancerat då man är jättehungrig. Men det ska bli spännande att smaka:)

Höna

Jag hittade frigående höns (Tuppar? Vad vet jag..) utanför Ica Kvantum idag. Helt tokigt. Vad gör dom där?? Affären ligger förövrigt bredvid Lunds största rondell. Den vita i mitten var fin i alla fall, fint mönster.


Sen glömde jag ju nämna igår att det kommit snö. Väldigt liiiite men ändå;) Igår såg det ut såhär.

Det var allt jag har att säga. Ungefär. Förutom att jag är arg på a-kassan än. Och att jag motstod frestelsen att köpa pelargoner... Sååå sugen just nu...men det känns lite tidigt än. Tar det då jag kommer hem från Vidsel.

tisdag 4 mars 2008

Fuck you a-kassan

Igår blev jag officiellt arbetslös. Var på arbetsförmedlingen och anmälde mig. Efter att ha läst på ordentligt om a-kassa så vet jag att jag inte kommer kunna få nått därifrån i alla fall. Det är heeelt sjuka regler. Om jag tar min examen eller avslutar mina studier innan jag är 25 så får jag inte räkna mina heltidsstudier som "vuxenstudier". Dvs jag får inte räkna bort den tid jag pluggat då det ska räknas ihop hur mycket jag jobbat under ett år. Annars kan man tex få räkna det jag jobbade under 2006 också eftersom jag alltid pluggat om jag inte jobbat och på så sätt få ihop till dom 6 månader jag måste ha jobbat för att få ersättning. Jag kan inte avskriva mig från skolan nu hur som men ändå, heeelt sjukt. Magert...det kommer det bli framöver ja...

Mora ringde igår i alla fall och vi hade ett givande samtal så nu vet jag vad jag ska rikta in mig på. Känns bra och lite mer hoppfullt. Blir Alias för hela slanten nu...nästan.

Idag var jag på vårdcentralen. Det var ju mindre angenämt men förhoppningsvis blir det bättre nu. Dom tog blodvärden också, ska bli intressant att se. Har ju haft låga förut. Resten av dagen har ägnats åt chick lit i sån grad att jag missade tvättiden. Fick en ny ikväll som tur var. Har surfat runt på studentrekryterings sidor för att hitta nått tillfälligt jobb jag kan börja snabbt på. Man skulle helt enkelt ha varit programmerare är det man ser;). Det är nervöst att söka jobb. Speciellt då självförtroendet är nere i fotknölarna för tillfället.

Men vi ska åka till Vidsel över påsk i alla fall, ha ha och trallallall:D

söndag 2 mars 2008

Klackarna i taket

Ett sånt skrivande det blev idag då men jag är så speedad att jag måste:)

M ska följa mig upp till Vidsel över påsk!!! Jag är helt studsig och glad! Syrran och J och tjejerna kommer vara där och mamma är ledig och pappa är hemma. Fullt hus men såååå kul! Jag trodde inte att han ville följa med och så helt plötsligt sitter vi och bokar biljetter:) Var tvungen ringa syrran och berätta 2 sekunder efter att vi bokat:P Hon sa att det var länge sen hon hörde mig så glad, det stämmer nog. En mycket skön känsla!

Dags för en hurtig promenad. Jag kanske råkar fika på vägen;)

Tack MSN

Fredagkvällen räddades av MSN och när M kom hem var jag på riktigt bra humör. Skönt. Jag är trött på att vara ledsen och sur.

Igår var vi i Köpenhamn och gick på Glyptoteket. Det var rätt ok fast jag tror jag fann det mer underhållande än M;) Synd att vi inte kunde fika i vinterträdgården. Det hade varit grejer det. Nå vi käkade på ett annat ställe och strosade runt lite på ströget innan vädret blev allt för regnigt. Sen for vi hem och deckade bort. Mycket mysig dag måste jag säga. Det var ju faktiskt 2 års dagen:)

Idag vet jag inte vad som händer. M är och kollar vad som är fel på BMWn. Förhoppningsvis nått som är lätt att laga, men man vet ju aldrig. Det borde verkligen städas här men orka...

Nu ska jag i alla fall läsa DN söndag...