onsdag 30 januari 2008

Böcker

Idag kom mina böcker! Två Bodil Malmsten och en Doris Lessing. Hur jag ska lyckas att inte börja läsa nån av dom förrän jag är klar med Det andra könet är ju ett mysterium. Har den enda boken som toalettbok men det gills inte;)

Har suttit och valt bland mina skisser idag och börjat bearbeta om dom som har nått som tilltalar mig. Gudars...hur ska det här gåå? Det är ganska kul i alla fall...kul att plocka fram akvarell lådan om inte annat. Kommer nog resultera i fler icke knivrelaterade alster nu då man kommit igång. Tavlor till Tuss och Skrutt har jag tänkt på länge utan att det blivit nått av det. Nu då jag inte har tid kommer nog inspirationen att flöda som aldrig förr om jag känner mig själv rätt.

Nästa helg ska M till Stockholm hela helgen. Nån som vill komma och leka med mig då? Jag kan baka god kladdkaka;) Annars tänkte jag passa på och se filmer som han aldrig vill se. Bio eller dvd återstår ju att se. Blö blö blö...väntar på att maten ska bli klar här. Feed meeeee!

tisdag 29 januari 2008

Mmmmm


Bakdag

Hade riktigt flyt igår med skissandet. Hoppas idag blir lika givande. Har satt igång ett mjukakebak men det tar ju inte såå lång tid och jag behöööver mjukaka. Ska nog hinna med både och. Hade garanterat haft tid om jag STEG UPP I TID nångång. Gudars vad jag är lat. Gick bättre idag än igår i alla fall.

M ska till garaget ikväll så jag ska träna och kolla på Babel utan att nån knorrar för att det är en kass film på 6an man kan se ist:P Har för mig att jag fick en uppenbarelse angående knivarna igår då jag skulle somna men den är såklart borta. Kommer förövrigt att maila och oriva er sen för att få in kommentarer på de koncept jag väljer att jobba vidare på. Så ni kan förbereda er mentalt:)

Kan inte nog sjunga ljudbokens lov. Perfekt då man sitter och skissar...eller stickar eller nått annat lite halvt hjärndött. Kasst bara att dom är så dyra och att allt som finns att ladda ner är Jan Guillou eller deckare.

söndag 27 januari 2008

Jason Bourne

Well idag har man ju varit hyfsat bakis. Så går det då man dum som man är håller samma tempo i ölandet som sin 15 kg tyngre sambo. Men det var roligt och jag gjorde inte bort mig i alla fall;)

Idag hasade jag runt i nya morgonrocken till 2 nångång innan jag tog mig i kargen och gick ut i solen och ner på stan. Svullfikade och dreglade lite utanför Glerups. Mina böcker borde komma till veckan. Det borde mitt tentaresultat också. Fan vad jag måste klara den...

Kollade på The Bourne ultimatum ikväll och käkade pizza. Dom är rätt bra tycker jag, dom filmerna. Fast eftersom vi såg tvåan först och sen ettan och både M och jag har kasst minne så var intrigen lite förvirrande vissa stunder;)

Hmm...kramar kanske. Ja det vore nått:)

lördag 26 januari 2008

Kimono

Har inget spännande att rapportera förutom ett nyinköp. Vi var på center syd en sväng idag och då hittade jag ÄNTLIGEN en morgonrock/kimono som är precis som jag vill ha den! Har letat i flera år nu. Woohoo! Verkar mycket skön dessutom.


Ikväll ska vi tydligen till Malmö och dricka alkohol med lössläppta bekanta. Det låter ju onekligen mycket lovande;)

fredag 25 januari 2008

Helgen v 4

Har varit och tränat och det var jobbigt idag med. Usch usch...men jag kom iväg. Har ju som planerat att träna minst två ggr i veckan och så promenera. Den skånska vintern gör allt för att minimera promenadlusten just nu. Blö.

Mailade mina handledare nyss och skickade med bilder på mina fantastiska skisser. Måster verkligen jobba vidare med det där, det är ju skamligt beigt.
Ska ut till M's föräldrar på Linnero om ett tag och fålla upp mina mellandagsreabyxor. Kan lägga upp en bild på min snärtiga sjärt i dom senare:) Som sagt, hade vädret inte varit på stormnivå hade jag nog cyklat dit. Men det får bli bil ist. Vi har ju så många bilar nu så det är bäst att hålla dom i trim;)

onsdag 23 januari 2008

Shit shit shit

Gårdagen innehöll inget upphetsande förutom en promenad i solen, samtal med en okänd tant och en mysig eftermiddagslur med M. Nog om det.

Idag då...ska iväg och träna strax sen måste jag göra nått vettigt! Ska ju återrapportera till min handledare och till Mora på fredag...gaah! Hur svårt kan det vara Elin? Skärpning...kasso...

M ska bort ikväll ett tag och så ska han till garaget imorrn så då har jag ju kvällarna också... Det har jag ju iofs alltid annars också men det är så svårt att fokusera då han är hemma:P

måndag 21 januari 2008

Utvecklingsingenjör

Jag sökte ett jobb idag. Eller jag blev tipsad om ett jobb här i Lund ute på Ideon av min handledare och mailade han som var kontaktperson. Det var ett företag som gör produkter för sjukhus och dyl. Lyfthjälpmedel och grejer. Jobbet handlade om att ta fram och följa upp lyftselar och draglakan. Lät som ett ganske intressant jobb men jag är nog gravt underkvalificerad:) Nå mailade och visade mig intresserad och skickade med mitt CV och ett brev där jag berättade vilken fantastisk person jag är... Får vi väl se vad som händer. Får nog inte just det jobbet men dom kanske har nått annat framöver:)

Dubbel glädje

Igår var vi till garaget och bytte däck på bilarna. Jag hjälpte till och med med;) Åkte förbi Erik och Maja en sväng också och pratat lite strunt. Sen på kvällen for vi och kollade in Jon och A-B' s tvillingar En månad gamla och hur söta och små och mjuka som helst. Men vilket groteskt jobb...

Idag ska jag fatta pennan och vara kreativ alltså...hmm. Tänk om jag aldrig blir klar med det här? Tänk om jag har valt helt fel utbildning och när det kommer till kritan inte KAN jobba med sånt här? Jag är ju kass mest hela tiden så hur ska det gå??? Gaaaah!! Nå ska äta nått i alla fall innan jag börjar.

lördag 19 januari 2008

Garageänka

M åkte till garaget i morse på obestämd tid. Ska fixa nyinköpta bilen så den inte låter som om den ska braka ihop då man släpper på gasen;) Nå jag käkade frukost, surfade lite och sen somnade jag om i alla fall. Smidigt. Har sovit så jävla dåligt dom senaste nätterna och skulle behöva stiga upp tidigt och hålla mig vaken och vända dygnet. Höll på att slå M hårt i natt för att han snarkade så gott när jag inte kunde sova alls. Men det var ju inte hans fel;)

Drömde i alla fall en massa om familjen och pappas släkt och tjo tjim nu då jag somnade om... Det är tråkigt att alla bor så långt bort.

Borde dammsuga idag. Vi kom överens om att dom invanda könsrollerna nog bör bibehållas just idag eftersom bilen inte skulle gå att köra om jag skulle byta kamrem:P Vek ursäkt men men...
Det är sol ute så jag borde ta en promenad och gå på apoteket. Och så borde jag göra klart mitt exjobb. Och så borde jag sluta gnälla;)

torsdag 17 januari 2008

Den skånska myllan


Hade ju tänkt träna idag på förmiddagen för vi ska bort ikväll. Inte då. Var ju inga pass idag. Tog en promenad ner till Värpinge i stället och tittade på den skånska myllan. Det luktade gott. Jord och lite hav. Men inte luktar det Januari direkt;) Hittade till och med lite vatten, nån damm skulle jag gissa att det var men ändå.

Blir rätt hyfsade bilder med mobilen, bara det är ordentligt med ljus.

Lägger in lite riktiga vinterbilder från Vidsel också;) 150 mil norrut ser det ut så här...


Och här är vårgardinerna. Synd bara att alla mina gardiner är för korta i den här lägenheten men men. Det blev mysigt i alla fall. Ska börja ha mitt "kontor" inne i sovrummet nu då vi har ett riktigt skrivbord.

onsdag 16 januari 2008

Att skidra eller skida, det är frågan det...

Sååå då är man tillbaka i Skåne igen. Känns som jag har varit borta mycket längre än en och en halv vecka. Det var mysigt att komma hem i alla fall. Fluff och kramar och sånt hur mycket man vill. Lyxigt:)

Det kändes lite sorgligt att åka från Vidsel, vet ju inte när jag kommer kunna åka dit igen eller träffa m&p för den delen heller. Sen var det helt snöigt och fint på träden. Nå, det var roligt att se I och T's nya lägenhet också. Fan vad kul att flytta in då det är helt nytt allt. Lär ju dröja innan/om det inträffar. Mycket fint var det i alla fall. Hade iofs inte trott nått annat;)

Och så tentan då. Tja...svarade på mycket, nästan alla matallfrågorna men det tror jag inte räcker. Med tanke på att jag inte har rätt på allt jag svarade;) Usch...nå vi får se. ORKAR INTE nöta in det där igen....usch. Vem måste man muta för att få godkänt på den här jävla kursen?

Träffade min handledare i Luleå också och fick lite tips hur jag ska komma igång och vara kreativ. I just love her.

Har i alla fall inte börjat idag. Idag har jag städat ut julen och håller på att tvätta. Måste byta gardiner också... Ska prova med dom gröna. Smyger in gröna och röda detaljer i detta annars så blå hem;) Återkommer med bilder om det blir gardinbyte.

Hade en språklig dispyt med M igår föresten. Jag hävdar att man säger "Jag skridrar" om man åker skidor. Han säger att man ska säga "Jag skidar". Det låter ju heeelt knäppt. Vad säger ni? Skidar finns inte i stavningskontrollen i alla fall:P

torsdag 10 januari 2008

Schnapp schnapp

Lyckades stiga upp i tid idag men så surrade jag bort hela fm men mamma, är ju som trevligt att han nån att prata med. Följde mormor till Älvsbyn på em. Katten skulle kastreras och hon behövde moraliskt stöd. Mormor då och inte kattskrället;) Det gick bra i alla fall.

Har lyckats läsa lite ikväll faktiskt och så läste jag igår natt innan jag somnade. Har "bara" 5 kapitel kvar. Men det funkar inte å hoppa på tentorna direkt, jag blir tokig. Måste ha nån hum först innan jag börjar med dom. Nå det ska nog hinnas med båda delar den här gången. Ska upp tidigt imorrn. Mamma jobbar natt och ska väcka mig då hon kommer hem.

Jag har glömt hur mycket det här huset låter då man är själv. I en lägenhet kan man ju alltid skylla på sina grannar men här är det ju ingen annan än jag hemma. Dooo dooo dooo dooo dooo doooooooo....

Nej, nått att äta innan kapitel 7 får sig en omgång tror jag... När det är tenta period får man äta på natten:P

söndag 6 januari 2008

Vintersol

Hemma i komabyn då. Shit vad man blir trött och gödd här...men det är mysigt.

Hann fika med C i fredags innan jag åkte hit från Luleå och så hämtade jag en bok på bibblo och surrade med Simon en sväng. På uni verkar allt vara som vanligt i alla fall;)M&P's renovering är ju klar nu och ja, herre gud vad fint det blev. Mamma har fått preciiiis som hon vill:) Man går bara runt och tittar och myser.

Igår var jag och pappa över till mormor och morfar och åt mormorfika...mmm... Dom har ju en katt nu för tiden som dom skämmer bort nått oerhört:) Träffade E på kvällen och promenerade flygarstan och slavstan som på den gamla (goda) tiden. Guuuuud vad skönt att träffa henne och prata skit...ska hänga på henne idag igen innan hon åker tillbaka till Sunderbyn.

Inväntar mina föräldrar som är på filla. Mamma har jobbat från fredag em till i morse så jag har ju inte träffat henne än jue.

Det luktar kallt och gott i luften här...

torsdag 3 januari 2008

Välkommen 2008

Det har varit en mycket bra nyårshelg. Jag tycker om M, många många.

Nyårsafton innehöll en tripp till Åhus och fika hos M's föräldrar i sommarstugan. På kvällen käkade vi trerätters på Gräddhyllan och det var gott och supermysigt. For in till stan senare och tittade på fyrverkerierna i Lundagård, totalt livsfarligt men mycket fint.
Idag snöar det, kors i taket! Men det är mest blåst och svinkallt. Var på stan och köpte en julklapp till mig själv från mamma. Har spanat på denna Marimekkoväska hur länge som helst och nu är den min!!;)
Imorron bär det av till norrbotten, Luleå en snabbis på dan och sen Vidsel och tentaplugg i en vecka. Jag bävar och längtar, vet inte hur jag ska göra för att klara den här tentan. Alla sätt jag försökt hittills har jag havererat så tja...vad finns det kvar att prova? Ska i alla fall bli kul att träffa I och C. Ska träffa min handledare på skolan också sen den 14:e och tja....jag behöver en spark i baken på det här exjobbet så jag kommer igång igen.

Planen för min framtid ser ut som följande: Tentaplugg till den 14:e januari, hela februari exjobb och leva på sparpengar därefter jobbsök, vilket som helst. Gärna ett "riktigt" jobb som har att göra med min utbildning men jag tar vad som helst. Måste få in cash och träffa lite folk.