fredag 19 februari 2010

Celebrate good times come on

Äntligen klar!

Men vi börjar från början.


Detta är alltså en Laminaria, shoulderetten, stickat i Kampes 2-trådiga ullgarn med stickor 4 mm. Kom ihåg att ta en före bild. Var mycket tveksam innan, trodde att det skulle bli jättefult om sanningen ska fram.


Efter en timmes blockning fram och tillbaka såg det däremot mycket bättre ut:) Det är helt fantastiskt hur annorlunda det blir!

Sen dampade jag loss med kameran;)
Den blev mycket större än jag trodde. Det ståååår i mönstret hur stor den blir men orka räkna om från inch. Sen blev den mycket tjockare då jag använde ett 2-trådigt garn istf 1-trådigt som jag eg hade tänkt. Det blev härdsmälta i hjärnan då jag beställde tydligen. Jag har inte trollat bort lösa trådar än heller. Hur gör man det eg utan att det syns eller kryper fram igen???

Vad har jag lärt mig av detta projekt då?
1. Använd tunt garn
2. Få inte för dig att göra en fullstor sjal
3. Fokusera mera, jag vet inte hur många gånger jag fått repa upp varv efter varv för att jag missat ett omslag någonstans.

Jag vet inte riktigt vad jag ska använda den till. Den kanske får bli en present. Tanken var att använda den som sjal/halsduk till min vinterkappa men den är både för stor och tjock för att funka som det. Risken finns att jag bara myyyyser i den;)

Jag har inte förstått varför folk stickar så förbannat mycket sjalar förut men nu fattar jag. Det är ju så kuuul och varierande och så oemotståndligt fint sen då det är klart...men vad gör folk med alla sjalar? Det undrar jag...

6 kommentarer:

 1. Himla fin! :)
  Jag skulle nog mysa med den i soffan om den är för stor att gå runt i.
  Jag är av den där skaran som inte riktigt förstår det roliga med att sticka sjalar. :P Tycker mest det är trist att få längre och längre varv..

  SvaraRadera
 2. Wow! Skitsnyggt blev det ju! :)

  SvaraRadera
 3. Wow! Jättefin blev den ju! Är du inte glad att den inte blev upprepad :-) Vart det rätt så som jag tänkte med avmaskningen förresten?
  Om du vill ha en sjal/halsduk så rekomenderar jag Traveling woman. http://handgjort.blogspot.com/2009/12/traveling-woman.html
  Rolig, enkel, snabbstickad och alldeles perfekt att sno om halsen.
  TWn till garntanten gjorde jag i garnet FAME som är sockgarn. Hur perfekt som helst! Ska göra en till till mig själv så fort jag får tid..

  Jag tycker det är skitroligt att sticka sjalar, men har samma fundering smo du.. Vad gör man av dom sen???
  Jag har gett bort en.., som turligt blev en mycket uppskattad present. Sen har jag lyckats sålt två.., för i stort sett garnkostnaden.
  Men såna mindre sjalar som typ TW är användbara av en själv, o göra en i varje färg eller nåt. hehe

  Visst var det en upplevelse med blockning! :)

  SvaraRadera
 4. Sjukt snygg sjal älskling...

  Det värsta med sjalar är att det går långsammare och långsammare ju närmare slutet man kommer...

  SvaraRadera
 5. Den är ju helt underbar!!! Du kan väl använda den till en topp eller något? Något så fint måste användas. Kram!

  SvaraRadera
 6. Helena: Tackar! Ja det blir lite drygt till slut, speciellt om man måste repa upp:P
  Anna: Tack!
  Elin: Ja tack och lov att jag inte repade upp, tack för allt moraliskt stöd;) Avmaskningen gick som smort och blockningen gjorde hela skillnaden. Jag ska def, kolla upp TW!
  Emma: He he, ja den är en helvetes massa maskor mot slutet...
  Linda: Tack snälla du! Ja nått användningsområde ska jag väl lyckas få till med den:)

  SvaraRadera