tisdag 13 oktober 2009

Garn och choklad



Idag kom mitt Garn och choklad paket:) Dozan hade skickat både rött och grönt garn, choklad, bokmärke, kärlekste och en singel! Tusen tack! Passade på att posta mitt eget paket också så nu är det på väääg.



Stickandet har legat nere några kvällar. Hittade ett fel och bävar för att repa upp två varv. Det börjar bli så många maskor per varv nu:P Har i alla fall börjat på mönstret och det var inte alls så komplicerat, man måste bara räkna rätt. Har ju inte visat sig vara min starka sida.


Helgen bjöd på hemmamys på fredag. Lördag åkte jag och M runt i militärpickisen för att se om den är att lita på efter senaste renoveringen. Det var fint och höstigt! På kvällen hade jag middag för lite folk och det var trevligt. Kändes skönt att för en gångs skull kunna göra nått med folk jag känner och inte bara hänga på M's sociala liv. Var i Svågertorp i söndags och köpte skumpussel på Biltema så jag kan blocka och lite garn på Stoff och stil till div framtida presenter.


Men nu ska jag ta och fika några nybakade bullar:) Kanska tar jag tag i stickningen igen...

onsdag 7 oktober 2009

Sjalstickning


Har varit hemma från jobbet idag igen för att återhämta mig efter kollapsen igår em. Vet inte hur jag ska hantera den här sjukdomen riktigt. Har i alla fall ägnat dagen åt att drömma konstigt, äta tre mål mat, lyssna på ljudbok och sticka sjal.

Började redan igår men kom på idag efter ett tag att jag gjort fel från början så jag fick snällt repa upp allt. Annars går det bra. Hittills har jag inte kommit till dom svåra delarna av mönstret...eller dom som SER svåra ut;)

tisdag 6 oktober 2009

Garnskörd


Idag kom mina många garnhärvor. Fyra var av det vita och turkosa ullgarnet och två små härvor silke. Har alltid undrat hur rent silke är, har nog aldrig sett det i nån affär så jag kunnat klämma på det.

Dagens fråga är, vad göra med härvorna? Enda gången jag haft en härva var då jag virkade pläden till Ellen och då gjorde jag ett stooort runt sagotantsnystan;) Finns det nått annat smartare sätt?

Ska se om värken i kroppen tillåter nystning ikväll men det kan nog bli så för jag är myyycket sugen att börja sticka på riktigt;)

måndag 5 oktober 2009

Igelkott


Idag har jag stickat igelkottar! Köpte mönstret hos Little cotton rabbits för ett tag sen. Tänkte att mina små söta syskonbarn kanske vill ha en var. Är inte toknöjd med kroppsformen, den borde vara rundare, men uppnäsan gillar jag:)


Har även gjort test-stickning på sjalen och kommit fram till att jag kommer kunna ro iland det faktiskt. Det handlar nog mest om tålamod. Dessutom ligger mitt nya garn och väntar på Ica:) Spännande...

torsdag 1 oktober 2009

Stick biten igen


Har kommit igång med stickandet igen. Känns mycket roligt!! Håller på med vantar till mig själv, gjorde klar den första igår kväll. Stickar i Muskat, inte det varmaste men jag är otroligt svag för lystern i det garnet;) Ska se om jag hittar nått fint mönster till en mössa eller basker också.

Har beställt en massa garn och stickor också. Ska försöka ge mig på en sjal som jag varit hemligt förälskad i en längre tid nu. Ett stor steg i en svår riktning men det ska bli spännande att se om jag klarar det! Behöver nått till min nya vinterkappa och den skulle vara såå fin till.

Är sjukt trött hela tiden och varje em då jag går hem från jobbet känns det som jag har feber. Störigt och utmattande. Men jag fick ledigt i slutet av oktober och bokade resa till Falun idag :D Jag längtar så mycket! Har inte träffat P och J och tjejerna sen påsk. Mamma ska dit ner då också.

Nu ska jag sticka vidare.