onsdag 29 januari 2014

Karusell

Blev klar med den här gobiten för nån vecka sen. Har begränsat med bilder pga brist på dagsljus och fotograf.


Mönster: Karusell av Tant kofta, finns att köpa här. Det var ett sådant kit jag köpte.
Garn: Tant koftas Filisilk, det gick åt ungefär ca 75 g och en liten liten snutt vitt.
Pärlor: Glaspärlor också köpta av Tant kofta.
Stickor: 3,5 mm.


Följde mönstret förutom för avmaskningen där jag skippade dom små "böjarna" mellan pärlorna. Stickade två räta varv och sen placerade jag pärlorna då jag maskade av istället. Detta är min första stickning med pärlor och första bekantskapen med det omtalade filisilk garnet. Låt oss säga att min beundrad för folk som stickar med pärlor har ökat med 3000%. Vilket jävla pill. Detta var ju dessutom rätt stora pärlor och inte så många. Kommer inte ge mig in i några enorma pärlbeströdda sjalar utan rejäl eftertanke vill jag lova.


Garnet var däremot mycket trevligt och färgen, FÄRGEN! Ville köpa hela hennes koffert då jag stod och försökte bestämma mig. Alla var ljuvliga. Det kommer bli fler projekt med detta fina garn. Har en till härva i en något turkosare blå som jag fick i ett julklappsbyte som bara väntar på att bli stickat.

I övrigt så är Lombard street cardigan klar och ligger på blockning i detta nu! Woho! Ska ha premiäranvändning imorgon på stickklubben är tanken så jag hoppas att den torkar. Den är hett efterlängtad i den skånska vinterblåsten.

Har även kommit 1/3 på andra ärmen på Bohuströjan. Sakta sakta. Men nu när koftan är klar så kanske jag kan lägga in en slutspurt där. Sticklivet kommer kännas så tomt och innehållslöst utan denna evighetsstickning. SKOJAR BA! Ska dansa en glädjedans under ett konfettiregn till denna låt när jag är klar;)

4 kommentarer:

  1. Vad fin den är! Kollade på länken till Tant Koftas och personligen anser jag att din lockar betydligt mer till köp.... Verkligen en liten pärla att vara stolt över.
    Sarah

    SvaraRadera
  2. Ah vad underbart att hittat din blogg också! Din Karusell är den absolut snyggaste jag sett. Välstickad, härliga färger och bilderna ger garnet fin lyster. Mys! Blir så sugen att sticka den och inhandlat pärlor på Alt Om Håndarbejde Messen i Rödovre i helgen. Får se om det blir hennes garn eller inte. Om inte har jag pärlog till annat projekt.

    SvaraRadera