torsdag 28 juni 2012

Ett paket kommer lastat med...

...garn! Finns det några andra paket?

Det här är det jag ska skickade till min byteskompis i Fabriksgatans byte:


1. Malabrigo worsted, 100% ull. Kommer från  Stilwell.
2. Isager Alpaca 2, 50% ull 50% alpaca. Kommer från  Celes.
3. Malabrigo sock, 100% ull. Kommer från  30 diamonds.
4. Rowan wool cotton, 50% ull 50 % bomull. Kommer från  Babystofflor av denna modell, verkar inte ha någon bild på just de som gjordes i detta garn.
5. Drops karisma, 100% ull. Kommer från  VW mössa och Scoutmössa.
6. Rowan wool cotton, 50% ull 50 % bomull. Kommer från Berså vantar.
7. Rowan 4 ply soft, 100% ull. Kommer från Babytofflor och Stella pixie hat.

Märks det vilka som är mina favoritmärken?;)
Hoppas min byteskompis Emma har glädje av detta!

tisdag 26 juni 2012

Lyx

Visst får man börja på en ny sjal då man fått så fina stickor? Har lett fånigt hela vägen hem från posten:)

Byte med Fabriksgatan

Jag är med i ett byta på Fabriksgatan som min fina vän Anna håller i. Redan innan midsommar fick jag mitt paket från Maria men jag har inte hunnit blogga om det.Tack Maria för ett väl tilltaget och väldigt spännande paket. Det var med många roliga material som jag aldrig testat förut som mjölk, soya och bambu. Dessutom ett garn som var platt som tagliatelle:) På sin blogg berättar hon vart allt garn kom ifrån och så hade hon gjort en smart lapp med en garnända från varje garn så man kan se snabbt vilken kvalitet det var på respektive garn, smart! Kommer nog sno den iden till mitt paket;) 

Jag har inte bestämt än vad jag ska göra för nått av det men det kommer komma upp här när det blir dags!
Igår kväll nystade och fixade ett eget paket som jag ska försöka få iväg idag. Kommer skriva ett eget inlägg om det och försöka komma ihåg vad jag eg stickade av dom där gamla garnen:)

måndag 11 juni 2012

Tröstgarn

Visjö och Colinette kom idag. Älskar färgen på den blå härvan! Tycker alltid att det är svårt med färgerna då man beställer på nätet, men den här gången blev det jackpot! Och på tal om det.. Efter en total omstart och lite dum-strul är det bra fart i vantarna. Sticker 2,5 passade min hand bättre. Flyttade upp tummen något också vis av erfarenheten från Berså vantarna som är lite korta. Men dessa kommer sitta som en smäck! ( varför säger man smäck?)

söndag 3 juni 2012

Tunga dagar...

...är det skönt att få koppla bort värden och sticka och dricka te ur sin fina kopp. Igår flyttade jag ut från min och sambons lägenhet. Rätt beslut för oss båda men så sorgligt. Hu..

Tror att jag måste gå upp en storlek på stickorna om man inte ska få problem med blodcirkulationen då man använder dom..

fredag 1 juni 2012

Körsbär

Har börjat med Jackpot vantarna. Det blir ju sjukt snyggt med 2 mm stickor. Hur ska jag någonsin vilka gå upp i storlek igen? Nå ivern har kanske lagt sig innan jag är klar med vante nr2;) Tipset från Omberg att ha en av färgerna i höger hand då man stickar med två färger har revolutionerat min stickning dessutom, blir mycket bättre! Rauma finull ska jag testa att tvåändsticka med sen också... och med Visjö garn... Hmm dags att börja tvåändsticka och inte bara snacka:)