söndag 27 februari 2011

Nemesis


Har börjat på ett par Nemesis sockar, har velat göra nått av det här gröna alpacka garnet länge och så här i väntan på våren är jag lite extra besatt av gröna saker.


Denna impulsköptes tex igår. Pelin <3 Marimekko


Fixade även garn så snart påbörjas ett par Berså-vantar! Det är Kampes tvåtrådiga ullgarn, jag hade velat göra dom i Rowan wool cotton men det fanns inga snygga gröna färger på garnaffären här i Lund.


Sen har jag sytt en smart mönster hållare som smarta Maria visade hur man kunde göra på sin blogg Pyssel och Knåp. Superpraktiskt! Min symaskin är självsmörjande så man måste använda den regelbundet, i väntan på gardininspiration så passade detta lilla pyssel bra för att smörja gamla bettan;)


Igår fick jag veta att ett par vänner till mina föräldrar omkommit i en trafikolycka. Det var en tung kväll med många känslor och jag blev mycket mer berörd av beskedet än jag trodde att jag skulle bli. Dom har alltid funnits genom min uppväxt och är en given del av livet i Vidsel. Viveca var dessutom min bildlärare och en konstnär som jag beundrar väldigt mycket och som alltid inspirerat mig. Sist jag var hemma i byn var jag hem till dom och köpte två av hennes tavlor. Jag har alltid velat ha tavlor som hon gjort och nu är jag extra glad att jag fick det att bli av. Underbara fina Tommy och Viveca..

4 kommentarer:

  1. Men gud vad hemskt :-( stor kram!

    SvaraRadera
  2. Det är ledsamt när sånt händer. Vad mycket fint du gör. Skönt att ha något för händer när man är ledsen.

    SvaraRadera
  3. Usch... Livet kan verkligen ändras fort. Det gäller att ta vara på det! Var rädd om dig, kram <3

    SvaraRadera