lördag 12 februari 2011

Celes

Äntligen hemma då det är dagsljus så jag kunnat ta några bilder på den lössläppta sjalen;)


Mönster: Celes, design Jared Flood
Garn: Isager Alpaca 2, använde två hela härvor och lite från ett tredje.
Stickor: 3,5 mm
Slutmått: Större än mönstret säger:P
Tycker att kanterna krullar sig efter blockning och användning en gång. Skyller på alpackan som är rätt mjuk.


Var och shoppade upp ett presentkort på en garnaffär som jag fick i julklapp. Det blev garn till två par sockar och sen en massa alpacka som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Bra skörd med andra ord:)


Har börjat teststicka på en nackvärmare (säger man så på svenska?), använder Drops Karisma men tycker att det är lite stickigt och tjockt. Tror jag ska göra ett försök att konvertera mönstret till det där alpacka garnet ist. Gillar mönstret på nackvärmaren, enkelt att sticka men ser lite avancerat ut, det är dom bästa mönstrena;)

Avslutar med en bild på vad jag gjorde igår framför På spåret, har gjort två som jag skickat till en kompis som gillar fingerstasches;) Jag försöker se mustasch-sträng ut, det gick sådär...


7 kommentarer:

 1. Vad fin den blev! Jag tror att du har rätt i att det är alpackans fel. Ibland är garn för följsamt. Jag har ett hatgarn, Malabrigo Lace. Jag stickade en Annis i det i somras. Älskar färgen men HATAR garnet! Den är nu mer en 1,5m lång tarm. Efter denna incident undviker jag allt som är tunt och mjukt. Tunt¨är ok, mjukt är ok men kombon är värdelös!

  SvaraRadera
 2. Nu ska jag också lägga till att dina kanter inte alls rullade sig så illa. De ser ju aldrig likadana ut som efter att de är nyblockade :)

  SvaraRadera
 3. Tack! Jag har stickat två sjalar i malabrigo lace;) Den ena som jag har är just en liten tarm nu men den är så mjuk och skön att jag nöter på den ändå varje dag, den andra gav jag bort, får se vad som händer med den! Det är svårt att hitta nått som inte sticks men som håller formen ändå...

  SvaraRadera
 4. ihihihihihi. Elin! Är det jag som ska få mustascherna? :D

  SvaraRadera
 5. Emma: Men åååååååh jag trodde inte att du läste här längre, nej det är inte alls du som ska få mustascherna;)

  SvaraRadera
 6. Vilken snyggt mönster på din vita "nackvärmare". Och sjalen blev ju fin.

  SvaraRadera