måndag 25 januari 2010

Heart mittens del 2


Blev klar igår med vante nr 2. Stickade den i Rowans Wool cotton. Färgerna, garnet och min egen mer disciplinerade insats gjorde vanten bättre tycker jag;) Jag måste köpa mer garn för att få ihop vante nr 3 så att jag kan använda dom!

10 kommentarer:

 1. Åh, de blev ju jättefina!
  Jag ska verkligen ta mig i kragen och göra klart min första vante :-D
  Men det är en presentsak som ska göras klart först... :-D

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag funderar på om jag skulle göra ett par, får se om jag använder det mönster du haft. Är dessa också efter mönstret på den finska bloggen? Var de kluriga att göra? Vilka stickor använde du till Rowangarnet?

  Ha det! Linda

  SvaraRadera
 3. Ulrika: Tack! Ja det blev betydligt bättre..heja dig!:)

  Linda: Tackar! Japp det är det finska mönstret. Det är inga klurigheter alls faktiskt, lite problem hade jag vid tummen men är man en slipad stickare som du så är det nog inga problem:) Jag använde stickor 4 mmm till dessa.

  SvaraRadera
 4. jag tror faktiskt att jag ska göra mig ett par :). Jag är så odisciplinerad, hoppar på nya grejor innan de större jag har ligganade är färdiga... Var i Kristianstad igår, men ska dit igen på måndag, får väl passa på att besöka Helylle då. Hon säljer Rowan där. Kanske kan göra klart min sjal innan dess ;). Nu blir det till att bestämma hur färgställningen ska vara. Har under den gågna halvtimmen redan kommit på 10 olika....

  SvaraRadera
 5. Himla snygg. Gillade nog nästan denna färgkombo ännu mer på detta mönster. :)

  SvaraRadera
 6. Linda: Att sticka färdigt är överskattat, man behöver få sticka nått litet ibland som omväxling;) Min sjal ligger och tittar avundsjukt på vantarna...Men det är en maska borta som jag inte vet hur jag ska få tillbaka så jag avvaktar med den:P

  Helana: Tack! Det gör jag med:)

  SvaraRadera
 7. Riktigt snygga! Blir som sugen på att göra jag också.., men jag måste lära mig att sticka med 2 färger först hur nu det ska gå till.. :)
  Projekt örngottsletande blev lagt på is i helgen pga sjukdom, men ska nog kunna ta mig ner i förrådet imorgon eller dan efter.

  SvaraRadera
 8. TruckerElin: Man låter den andra färgen löpa på avigsidan bara, och så snor man fast det med den färg man stickar då och då;) Det är lugnt med påslakanen, jag har så jag klara mig under tiden;)

  SvaraRadera
 9. Så fina vantar!!! Det behövs i denna kyla som verkar stanna även i södern - skoj! Ha det gott! KRAMAR

  SvaraRadera
 10. Mm.. Tror jag förstår tekniken, men får inte till det. Jag drar alltid åt maskorna, på nå vis, när jag stickar så det är nog kanske att jag lär lära mig att sticka slappare för att klara av det där med tvåfärg.. Du skulle känna på en vante som jag gjort :) Den är som om den vore frusen nästan. hehe

  SvaraRadera