fredag 29 februari 2008

RIsgrynsgröt, vi möts igen...

Jag har redan ätit middag och klockan är inte ens 6 än. Den här kvällen kommer aldrig ta slut!!:( Tror det börjar en film vid 9. Det är 3 timmar dit. Jag har redan suttit 3 timmar med Alias och jag orkar inte mer. Jag vill ha helg. Kanske ska ta och gå ut en sväng. Promenera...hyra en film...

Usch jag är bara bitter och less på mig själv.

torsdag 28 februari 2008

Bokrean - en besvikelse

Jag kan ju börja över att ondgöra mig över Alias i vanlig ordning. Kommer bli mycket sånt framöver;) Kan inte hitta några metall-shaders vilket blir problematiskt då jag gör KNIVAR. Uff... Utah ball, vart är du när jag behöver dig?

I dag på fm var jag på stan och lämnade igen böcker på bibblo och gick på bokrean. Jaha. Ingenting. Hade väl i alla fall tänkt mig "Mig äger ingen" men jag såg den inte på Glerups och orkade inte gå ner på Åhlens och kolla. Hittade en massa dyra böcker som inte var på rean i vanlig ordning däremot. Stickböcker och nya romaner. I sann tantanda shoppade jag i stället loss på Apoteket och köpte garn på Sländan. Dyrt garn. Jag är ruinerad. Men det kommer bli så fint så fint...

Resten av dagen har jag lyssnat på "De norrbottniska satansverserna" av (icke bröderna) Ronny och Lasse Eriksson. Lite småkul. Har skissat och försöker sålla och se vad jag ska satsa på här... dessa svåra val. Har fått fram ETT träförslag som jag inte hatar i alla fall, det är ett framsteg. Hur ska det här gå.....

måndag 25 februari 2008

Stadsparken


Jag har inte bestämt mig för om det här trädet ser äckligt eller tufft ut än.

Unstable

Igår ja...det kom förbi en snubbe som är med i Typ 2 klubben och skulle kolla på hur hemsidan är uppbyggd. Sen kollade vi på ett garage som M och dom andra funderar på att hyra och sen stod vi och sympatihuttrade med M's pappa när han pillade i M's syrras bil. Hade inte kvällen avslutats med besök och middag hos Erik och Maja , som alltid är lika trevligt, hade igår varit precis lika pissig som resten av helgen. Jag blir så trött. Tur jag fick hålla i lilla Anton och lukta på lite bebis.


Ska ut i solen nu i alla fall och förhoppningsvis få en liten kick.

lördag 23 februari 2008

Bara bullar

Kunde inte somna om i natt efter att M kommit hem, störigt. Sen drömde jag att jag och några till eldade upp en Volvo 142a som var oceangrön på mormor och morfars tomt. Har drömt en massa på sista tiden. Förra natten var det att alla som titta mig i ögonen dog. Dom fick en vit hinna över ögonen och sen föll dom ihop och dog. Det var läskigt...

Ringde hem och grinade lite i morse för att jag är en sopa som aldrig blir klar med exjobbet. Modern tyckte jag skulle sluta sparka på mig själv. Nya friska tag alltså. Usch, ligger på gränsen till hopplöshet hela tiden och då behövs det så lite för att det ska slå över. Pratade med syrran också. Hon tycket inte att jag skulle vara själv i Lund. Well well..

Har just avslutat ett bullbak och ska snart fara till M's mamma och fika upp dom. Det blev både vaniljisar och kanelisar.

fredag 22 februari 2008

Då klär hon av sig allt

Idag har jag suttit 5 timmar med Alias. Det enda jag lyckats göra ett knivblad som är för tjoclt. Hade glömt hur otroligt frustrerande det här är. Uff i kubik. Kan inte skylla på programmet idag däremot...det är jag som är kass och ringrostig

Efter att blivit bombad med Dan Berglund låtar från H så är "Då klär hon av sig allt" utan tvekan dagens ohotade låt. Mycket fin. Fast jag blev nog mer deppad idag än jag hade behövt pga den.

Har varit och hyrt film, Pans labyrint blev det. Körde in M till stan samtidigt. Hu vad jag inte tycker om att köra i stan, speciellt då det är mörkt. Men det gick bra. Inga påkörda cyklister.

Det blåser en massa här... Vi avslutar med dagens låt ist tycker jag. Innan jag skriver nått mer ointressant.

Då klär hon av sig allt, lindar sig så mjukt
Som balsam och som eld omkring allt fult och sjukt
En hängd av ljus så ljuv och hennes hud så fin
Men räcker det för att släcka hans paniks stubin?
En härdad man som motvinden har vridit till
Den blåser alltid just på honom och helst då han står still
En man som genomskådat alla spel
Som lyft lyktan mot solen och hittat fel
Han är en kantig typ med en princip som står
Han måste knådas smidig mellan starka lår
Av någon vars kärlek är ett öppet sår
Av någon vars ansikte är någonting man slår
I dom förrökta land haltar han fram
I paltor höljda av flugor och vägars damm
Av rödtjut läpparna sorgkantade är
Han är en sårad kämpe från en slagen värld
Då klär hon av sig allt löser upp hans knut
Och det blir fred på jord och alla krig tar slut
Det ligger en man förtöjd i hennes mörka rugg
Där finns en botten för den hårda draggens bugg
- Dan Berglund-

torsdag 21 februari 2008

Alias ja...

Började bråka med Alias idag. Tänkte att jag kunde börja modellera knivbladen medan jag väntade på svar från mina handledare. Voj voj. Har installerat det på M's dator för att det såg helt konstigt ut på min. Men det såg helt konstigt ut på hans också. Inga cvpunkter och inga linjer och sånt. Trixade lite och fick tillslut till det i min dator fast då ser man inga bilder vid ikonerna, vilket är störande. Nå ja...man ser det viktiga och allt verkar funka. Hur jag ska göra sen rent praktiskt är jag lite mindre säker på. Ehh...det kommer ju inte gå hipps vipps i alla fall. Blö blö.

Är allmänt less på mig själv. Fick dessutom veta att M ska vara borta imorron kväll förutom att han kommer vara borta hela lördan också. Uff... Och nästa fredag. Vad ska jag säga liksom. Det är inge kul. Men jag fick många kramar ikväll, det är en bra grej:)

tisdag 19 februari 2008

Slejf, vilket ord...

Kom till min egen förvåning igång och började skriva på rapporten idag. Oj oj. Tokigt. Kanske inte huvudsysslan just nu borde vara det men det är ju bättre än att göra ingenting.

Sitter och stirrar just nu på dom nya skisserna och jag måste komma med mer helt enkelt (det är så klart inte alla på bilden;)). Jag gillar dom som på nått sätt har Mora of Sweden loggan i sig men frågan är om det är rätt väg att gå. Trähandtagen kommer inte bli så spännande alls tyvärr. Provade att täcka över de tre nitarna, som måste vara med, med en platta som täcker dom men det blev inte roligare för det. Usch.

M är på nått grejs med jobbet ikväll och jag vet inte riktigt vad jag ska göra...förutom det som jag så klart borde göra, plugga, träna eller skaffa mig ett liv.

Stickade klart skorna till Ellen igår och såg att jag gjort två "högerskor". Stånk! Slejfen pekar åt samma håll på båda skorna, den ska peka åt olika håll. Får se om jag ids riva upp halva och göra rätt...tveksamt. Det spelar ju ändå ingen roll för passformen. Fast det stör mig nått enormt och bara det bästa duger ju åt lilla skrutten!

Greppad

Hade detta charmiga märke på armen i morse då jag vaknade. Snyggt;)

måndag 18 februari 2008

Broom

En sån helg det var. Lördag var det 30 års kalas för någon som M's familj kände och som jag inte hade träffat alls men det var ok:) Igår var det dop för lilla Anton. Vi kom typ 2 min innan klockorna började ringa för att vi inte hittade vart det var. Pinsamt. Eller lite dåligt av oss i alla fall. Sen var det mat och tårta och social aktivitet. Riktigt trevligt och dom blev glada för presenterna.

Idag har jag varit i Malmö och shoppat med M's syrra. Köpte nästan ingenting alls till mig själv men blev ändå helt pank. Konstigt det där. Hittade en tröja med vespor och så Jan Stenmark magneter som jag var tvungen ha. Och så en present till M som han kommer älska:)

Hittade ingen bild på just dom magneterna jag köpte.
"Med tiden blev vi som främlingar för varandra. Plötsligt var det spännande igen.",
"- Maten är klar! - Blir det djur?"
"- En dag ska vi alla dö... - Alla andra ska vi det inte."
Men jag lägger in en annan här.

Är helt slut i kroppen. Blir som matt av allt spatserande på kullersten. Det här är som första gången jag varit och shoppat där och jag ger det betyg...3 av 5. Fanns några affärer som inte finns här i Lund och så hittade vi ju Designtorget:)

fredag 15 februari 2008

Vad har du i fickan, Jan? Är det en kraftig tulpan?

Ska strax tvätta vårt klädberg. Så ni vet.

Igår fick jag ingenting gjort i princip. Kollade igenom tidningarna jag köpt och testade hur mycket jag minns av alias. Har kommit fram till att jag kommer enbart att göra modeller som gör sig bra på bild och kommer skita i att sitta och dra i cv-punkter för att få tangens mellan ytor. Så det så. Dom kommer ändå vara tvungna att modellera om allt innan tillverkning. Om dom nu köper min ide rakt av. Känns inte så troligt. Well well.

Gick en promenad och köpte tulpaner till M. Sen fick jag också tulpaner då han kom hem:) Tulpaner tycker jag hör alla hjärtans dag till. Mamma hade skickat ett kort till oss också och jag blev alldels gråtig och fick lite hemlängtan då jag läste det. Men men..

Tvätt tid alltså...och så mer skissande. Måste maila mina handledare också. Hmm... Jag är en sopa. Tror jag ska skriva det.

onsdag 13 februari 2008

Halv-akut

Att vara halv-akut betyder tydligen att man får en tid om 3 veckor. Stånk. Jä jä, jag är ju inte döende. Vad jag vet.

Har skissat lite idag och kommit fram till att det inte går att göra några snygga trähandtag med de tillverkningsmetoder jag är låst till. Fult fult fult. Var och fikade med E en sväng också och en av hans kompisar kom förbi. Jag vet inte vad jag ska säga. Trodde inte att det fanns sånna på riktigt. Så många ord som han sa på de 3 minuter han pratade med oss, så många ord har jag nog inte sagt på hela den här veckan. Men han är nog en underbar person. Vad vet jag. Köpte en mattidning och en inredningstidning också. Hoppas på fler hääärliga idéer

Ikväll var vi och tittade på en lägenhet åt ett ryskt par som m&p känner. Tanken att dom ska bo två vuxna och en 3 åring där inne känns ju bisarr men nått måste dom ju börja med för att komma igång. Blö blö blö...tror jag ska dricka lite mer Zingo innan det är dags att försöka sova.

tisdag 12 februari 2008

Hätta

Känner mig gammal i kroppen och febrig på skinnet. Har såklart inte feber däremot. Har ont också. Fy fan att det aldrig ska gå över. Ringde vårdcentralen idag i alla fall. Ska ringa tillbaka imorgon och få en tid. Jag var tydligen halv-akut. Där ser man. Undrar vad det innebär.

Har inte uträttat mycket idag. Sydde ihop hättan som jag stickade klart igår och den blev faktiskt jättesöt. Den nedre bilden bakifrån.

Hade kanske blivit bättre i nått lite stelare garn än alpacka men men. Jag kan göra en till:) Det tog inte så lång tid.
Skissade lite också. Det ska nog lösa sig om jag bara LÄGGER LITE TID på det. Gudars. Hur svårt ska det vara. M har åkt till garaget och jag hade tänkt träna men det får vara. Är inte alls bra i kroppen. Kaaan vara av för mycket stillasittande men det är inte säkert:P

Summa: ingen bra dag.

Men jag vill också vinna Love Actually!! Det finns en tävling här hos Cassie som jag blev tipsad om, så nu tipsar jag:)

söndag 10 februari 2008

Alpacka

Gårdagen inleddes med garn och smycke shopping. Hittade garn till dom små skorna och ev till hättan. Köpte knappar och band också. Älskar att shoppa i Lund:) Köpte mitt julklappssmycke som jag spanat in ett tag nu. Det är en liten pingla i bollen och kedjan är ganska lång. Älskar även krusiduller!

Sen var jag och såg Im not there med E. Min enda egna nästan-kompis här i Lund;) Tror jag hade hängt med lite bättre om jag tex läst hans biografi. Den var ju lite speciell. Men Cate Blanchett var grym som vanligt.

Det var helt varmt och vår i luften hela dan, inte så mycket direkt sol men vindstilla och varmt och snödroppar och några små gula blommor och hej och hå. Gick ner till Värpinge i vårkvällen efter bion och käkade en pizza på Ministern. Det gör inget då man går hem sen också, eller?;)

Sen stickades det resten av kvällen. Gick emot alla mina principer och såg melodifestivalen. Stånk. Orkar inte ens börja. Men jag håller med Amalia om att Kristus Sjögrens låt lät mycket lik en annan. En annan dålig;) Nå två och en halv film senare så var dom små Lilla spöket Laban skorna färdiga.
Måste komma på nått snyggare sätt att sy ihop dom men annars är jag nöjd som lyckats komma på vad dom menar i stickbeskrivningen, det tog ungefär 3 kvällar. Är perfekt att sticka till barn, det tar inte så lång tid. Bebisar kan ju dessutom inte protestera vad deras föräldrar än hittar på att klä dom i;) Ska nog ge dessa till lilla Anton som ska döpas på söndag. Men jag måste ju sticka till tvillingarna och till Ellen också. Ellen ska få en hätta också. Känner ingen annan härsom jag tror skulle klä sitt barn i så gulliga kläder;). Vilket är synd, för den är jättesöt!!
Oj vad långt det blev...märks det att jag inte har nån att prata med kanske? Mjo...nå ikväll kommer han hem igen. Tror jag ska våldta honom redan i hallen.

fredag 8 februari 2008

Fett

Tröstar mig med fett ikväll. Kött och fett:)

M har åkt till Stockholm och jag har inte gjort nått vettigt idag. Hmm...kanske lika bra att sticka, titta på TV och svulla resten av kvällen. Eller hur?

U som i underkänt

Kuggade tentan.
Hade 10 p för lite så det var ju inte ens nära. Just kill me.... Faaaaaaaaaaaaan!!! Jag är förståndshandikappad, helt klart. Fan fan faaaan!

Metalliska- och polymeramaterial den 26e mars it is då. Igen. Härligt. När jag tänker på hur svårt det varit för mig att klara den här kursen så inser jag ju att Hållfasthetsläran ligger utanför min horisont.

Totaldepp och mörker just nu. Jävla jävla skiiiiit!!!

torsdag 7 februari 2008

Morabesök

Då var man tillbaka i snölösa Skåne igen:)

Besöket gick mycket bra och var givande som tur var. Kollade mer ingående på skafttillvekningen och pratade med en massa folk. Fick lite riktlinjer och begränsningar som jag ska tänka på och så. Mycket bra.

Fick ju dessutom bo på hotell, ingeting fancy men ändå:) Jag har nästan aldrig bott på hotell... i Sverige alltså. Shoppade en snygg skjorta på vero moda och lånade en film på bibblo och köpte ostkrokar(!) för att fördriva tiden.

Igår efter lunch blev vi klara lite tidigare så jag hade nån timme att fördriva innan tåget gick så då for jag på Zorn museet:) Helt ok men ganska litet. Jag vill också kunna måla akvarell...herre gud!!! Shoppade loss i museebutiken som vanligt. Halva nöjet med museer;) Den bästa jag varit i måste ha varit moderna museets butik. Mmm....sweet memories... Käkade en semla med vaniljkräm i stället för mandelmassa också. Kanongott! Madelmassa är inte en favorit...

Resan hem igår var oääääändligt lång. Då det var 5 timmar (av 8) kvar hade jag så mycket kryp i kroppen att jag fattade inte hur jag skulle orka. Kunde inte sova heller, och då blir alla resor långa.

Idag då...har läst DN, mailat min handledare och smort in min russinlika hud som dog i Mora. Slurp sa det bara. Ska försöka göra någon slags planering nu inför fortsatt arbete. Det är MYCKET kvar. Blir till att jobba i helgen då M är borta.

Har förövrigt inte fått veta resultatet på tentan ännu. Hur lång tid kan det ta????? Det är ju 3 veckor sen nu. Jävla Esa... Mina nerver, tänk på mina nerver!!!

söndag 3 februari 2008

Mössa

Blev igen träning i fredags pga knäont och latmask. Däremot blev det bestämt att jag ska åka till Mora tisdag till onsdag nu till veckan. Hips vips. Ska sätta mig imorrn och försöka komma på nått smart att säga och berätta och skriva ihop det i ett behändigt format så dom inte tycker att jag sak ut och prata med fler kockar igen. Det går bara inte. Skulle ju egentligen vilja stanna i Falun och hälsa på syrran och J och sötnosarna men det känns som jag inte riktigt har tid med det. Måste hålla ångan uppe nu då jag kommit igång. Februari är månaden som allt ska hända liksom.

Igår kväll var vi hos John och Helena och Tor och åt middag och drack vin. Mycket trevligt var det. Var ett annat par med en ettåring där med så det blev lite barnprat;) Något vi allt måste vänja oss med. Nu har verkligen ALLA vi känner barn. Voj voj....tur inte M har bråttom.

På tal om ingenting så var jag först på Glerups och sen på biblioteket igår. Hittade en bok med bullrecept som jag verkligen vill ha...tror nästan jag måste köpa den. På bibblo lånade jag en bok med stickbeskrivningar på bebiskläder som faktiskt var riktigt vettig. Är svårt med stickböcker annars. Alla kläder är så töntiga och fula, men den här boken var supersöt. Håller på att få ihop en mössa men jag har börjat om 8 ggr redan så vi får se hur det går:P Måste hur som köpa grövre stickor och garn så jag kan göra tröjor och sånt.

Vänta på att M ska komma hem med mat till mig. Jag behöver mat i min bakistomma mage!!

fredag 1 februari 2008

Gyllne morgon

Fick klart en massa skisser igår. Nu återtår bara att...ja...välja typ. Och sen arbeta om. Måste köpa nån lera som är lite hårdare än trolldegen. Svårt att testa grepper då det man griper om ger efter.

Tog mig upp i tid idag pga tvättiden, tänka sig. Efter 3 veckors försök:P M är ledig idag och är med bilen på verkstad. Funderar på om jag ska fara och träna kvart i tolv eller om jag ska maila folk som bryr sig om exjobbet... Hinner ju iofs både och. Måste verkligen börja stiga upp så här tidigt varje dag:)