måndag 11 november 2013

Tvehövdad mössa


Det blir så jävla fint om jag får säga det själv...och det får jag ju! Bara lite kropp och ett par armar kvar. Hur lång tid kan det ta eg? Borde vara klar lagom till Valborg tänker jag;)


Det börjar bli kallt så jag har slängt ihop en mössa. Mönstret heter Mrs Jekyll & Little Hyde och det är en vändbar mössa, spetsmönster eller randig, med rätt pösighet som jag varit ute efter. Perfa tänkte jag och drog igång med ett par nystan Isager Highland wool som jag hade hemma. Gjorde en storlek M och använde stickor 3 mm efter resåren som jag använde 2,5or till. Det gick åt ett halvt nystan beige och något mindre blått.


Lärdomar:
1. Sticka provlapp. Borde ha gjort en L för att få den så där pösig. Ev hjälper blockning.
2. Sticka inte saker i färger du inte vill använda. Blått och grå/beige??? Gick jag på knark?
3. Gör INTE 1+1 resår Elin! Det ser för jävligt ut. Alltid.
Bubblare: Sticka någon gång ett plagg i det här garnet! Så otroligt fint och mjukt. Det är ganska löst spunnet och har en tendens att dela sig men detta var mest ett problem under resårstickningen med skadade strumpstickor.

Nå, den blev varm och mjuk och skön i alla fall. Invigning imorgon!

På bohusfronten har det gått lite trögt. Belöningssystemet har bara delvis tillämpats då en stor portion tröststickning har behövts i veckan. Men armen har växt med ett par cm i alla fall.4 kommentarer:

 1. Storsnits! Och hear, hear på 1+1 resår, jag lyckas aldrig någonsin få det fint så jag kör på 1+2, oavsett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Den var inte så illa på trots allt, men jag tror jag föredrar den randiga sidan:) Hur blockar man en mössa eg???

   Radera
 2. Den otrevliga metoden borde ju vara att blöta den och sätta den på huvudet... men jag tänker att en väl borde kunna blocka den som vanligt med nålar/vajrar och dra ut den i kanterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm får göra så, vill ju att den ska vara lite större;)

   Radera