torsdag 4 april 2013

Det är visst nån som är tillbaka..

Två sjalar har blivit klara senaste veckan. Så man kan säga att det lossnat lite på stickfronten. Äntligen!:)

Sjal ett: Semele
Garn: Jaipur silk fino från BC garn i färgen h25, två små härvor använde jag.
Stickor: 3,5 mm


Mycket trevlig stickning! Ett bra mönster som gör det lätt att anpassa efter hur mycket garn man har. Jag är ju för tillfället ett fan av långsmala sjalar. Man slipper långa varv och det är lätt att använda dom. Garnet var en dröm att sticka i, återstår att se hur det klarar användning. Skulle det visa sig vara för känsligt skulle jag inte tveka att sticka en till i ett ullgarn.

Sjal två: Solution
Garn: En tråd entrådigt rosa handförgat ullgarn som jag vann i Kamillas Gratitude KAL förra våren och en tråd Malabrigo lace i färgen Amaroso. Det gick åt lite mer än en härva Malabrigo och ca 90 g av det entrådigt. Hade kvar en snutt Malabrigo sen ett annat sjalprojekt, det fanns alltså en mening att spara den i 3år;)
Stickor: 4 mm, mina Signature needle gjorde en bra premiär tur.
När jag började förra veckan så trodde jag att aldrig jag skulle hinna klart innan den 7/4 då KALen jag gått med i slutade. Men 14 h tåg, en påskhelg och lite hemma vistelse pga sjukdom fick det att klicka till. Ett väldigt roligt och logiskt mönster! Var skeptisk till det slätstickade partiet men det gick undan och mönsterbården var njustickning, om än väldigt långa varv mot slutet:) Den blev rätt tjock och varm så vi får se hur den kommer att användas. Hoppas på att det handfärgade garnet ska dämpa Malabrigo lacens tendens att filta ihop sig.

Så nu kan det bli Bohusstickning på allvar, inga fler undanflykter...1 kommentar:

  1. Så fina!! Semelen var ju ljuvlig. Finns det mönstret gratis någonstans?

    Kramen!

    SvaraRadera