måndag 6 augusti 2012

Hemslöjden 100 år

Det har legat stilla på bloggfronten ett tag. Och på stickfronten för den delen. Hela livet har legat i en vända-dygnet-fel dvala mest hela semestern. Så kan det gå.

MEN jag var till Stockholm på minisemester:) Gick på utställningen Hemslöjden på Liljevalch och blev hänförd. Så otroligt mycket kreativitet och fantasi samlat på ett och samma ställe!

Ett av tre rum!
En favorit
Så här kände man sig, All over the place!
Det fanns en prova-på -verkstad där man kunde pynta sitt eget lilla löv, sticka, tova och en massa annat. Jag broderade in en lite hälsning från bloggen i hitte-på-som-går-snabbt broderi;) Som vanligt var S en svår bokstav.

Åkte vidare till Waldemarsudde och där var det också utställning i själva huset med anledning av hemslöjdens 100 års jubileum. Också sevärd!


Efter en hård dag belönade jag mig med afternoon tea på Svenskt tenn. Oh my God...gå dit! På bilden har mina rykande färska scones inte kommit in än. Voj voj.
På stickfronten bygger det på några varv på Leftien då och då. Och planeras för fler sjalar :)

6 kommentarer:

 1. Tack så mycket! Det blev ett gansa passande mönster till sådana garner som är så svårt att använda.

  SvaraRadera
 2. Afternoon tea på Svenskt Tenn står på min attgöralista nästa gång jag kvistar till huvudstaden. (Inom kort hoppas jag)

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren! Fint att hitta din blogg också :)

  SvaraRadera
 4. ÅH! Jag vill åxå se den där utställningen.... Men de lär väl aldrig hända.... Fina sjalar du stickat. Själv har jag en djup svacka just nu :D

  SvaraRadera
 5. Jag var där för andra gången idag och sa hejdå till alla löven. Utställningen stänger ju idag. Känns lite vemodigt att allt ska plockas ner, den där skogen borde alltid stå och vara fin nånstans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den borde stå och susa så man kan gå dit när inspirationen tryter och man behöver lite pepp!

   Radera