tisdag 24 april 2012

Kurshelg i Omberg och lite annat smått och gott

I helgen var det tvåändsstickningskurs i Omberg på Stocklycke vandrarhem arrangerat av Sticka mera (där finns en hel hög fina bilder från helgen också!). Visste inte vad jag skulle vänta mig, har aldrig varit iväg på något sånt,  men det var så otroligt roligt och givande! Att få sitta i tyst koncentration och sticka men andra som delar ens intresse, att nörda ner sig i bloggar, mönster, GARN och tekniker och inte minst att träffa en massa trevligt folk! Är fortfarande lite hög på upplevelsen och hade en väldigt bristande koncentration på jobbet igår;)


Som övning stickade vi alla en mudd enligt fröken Catarinas instruktioner (bästa fröken men mycket tålamod). Det blev 10 små individer i olika stadier av färdigställande när vi samlade ihop oss på söndagen för en fotografering! Ett sånt flit och tankeverksamhet som näästan luktade bränt som ligger bakom den här lilla högen:)


Det här var vad jag fick ihop efter flera timmars koncentrerat stickande i två dagar. Det är inget för den otålige den här tekniken;) Men igår kväll blev jag klar med nr två, och det går faktiskt lite snabbare nu! Ska fota i dagsljus här någon dag så ni får se skönheterna. Hade dom på mig hela kvällen igår och viftade framför sambons ansikte med dom så han VERKLIGEN skulle se hur snygga dom var (=hur stolt jag är som rott iland båda två;)). Smider planer på att göra halvvantar med Visjögarnet jag köpte där uppe... Kruset borde gå att göra i snygga mönster tänker jag. Får klura lite. Och önska mig Tvåändsstickningsboken i födelsedagspresent!

TACK alla som var med för en superfin helg! <3

**************************************


I övrigt på stickfronten: Har strandat lite med 30 Diamonds och överväger att repa upp några varv och se om jag kan få till det. Bilden är tagen innan felet uppstod. Det är fel på högra sidan men inte på vänstra sidan så det är nog att jag gjort något konstigt.. Nu när tvåändsstickningsfebern med att få klart muddarna lagt sig kan jag ta tag i det;)


Sen har jag börjat på en Gratitude i Isager alpaca 2 till mormor som jag hoppas komma en bit på innan jag åker hem i maj. Tycker mönstret försvinner i den mörka färgen men jag ger det några rapporter till innan jag får panik och byter gran. Tycker det är skitsegt att sticka i det här garnet också. Förstår inte hur jag orkade sticka Celes i det här garnet. Huu..

4 kommentarer:

 1. Jaså,du. Du har bägge två färdiga, du. Grattis och all respekt till dig som Tvåändsstickerska. Jag stickade lite igår ca 45min och det resulterade i 1,5 sticka! phu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja heja Sara! Det där fixar du!

   Radera
 2. Imponerad är jag av att du har två färdiga muddar! Fina också. Kul att träffa dig i helgen!

  SvaraRadera