fredag 18 november 2011

Saker som är klara och saker som pågår


På den tiden jag fortfarande utsattes för dagsljus ibland lyckades jag ta en ordentlig bild på julkulora. Sen dess har det blivit en fjärde med en ängel. Tillverkningen har legat lite nere men jag hoppas hinna sticka en i helgen också.


Men sen blev det ett evigt mörker och fotona blir därefter. En av anledningarna till att julkulorna fått vila är att det är en massa bemärkelsedagar i november och och då vill man ju gärna göra presenter. Det fick bli mössor. Den spräckliga är en ett års present till min söta lilla brorsdotter. Den blå ska sambons systerdotter få på sitt dop nästa helg. I brist på barnmodeller fick min tillbringare och mitt får stå modell;)
Mönster: Stella Pixie Hat
Garn: Den spräckliga - Ella Rae Lace Merino
          Den blå - Rowan Soft 4 ply
Stickor: 3,25 mm


På den blå gjorde jag band att knyta ist för knapp och knapphåls flärp, det borde jag ha gjort på den andra också men nu vet jag ju det till nästa gång:) Men det var ett lätt, snabbt och logiskt mönster som var roligt att sticka och resultatet blir uuuurgulligt. Jag fick träna på min ktichener stiches också, vilket kan behövas. Rekommenderas varmt! Mössan får fem av fem garn nystan!


På Stilwell fronten går det saaaakt framåt. Kom mig förbi det jobbiga två färgade partiet ikväll så nu är det vanlig slätstickning ett tag, gött:) Det ser inte så pjåkigt ut heller och jag tror nog att vidden är bra vilket känns skönt. Orkar INTE repa upp en gång till.

2 kommentarer:

  1. Åhh, vilka fina små mössor. Jag blir helt klart inspirerad och börjar direkt tänka på vem som kan behöva en sån.... Aja baja Linda - göra klart ALLA andra projekt först!! Fast några julekulor måste det ändå bli :).

    Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Haha, bra jag är! En stor burk keso ska det vara, eller två små :)

    SvaraRadera