onsdag 24 november 2010

Swallowtail nr 2 aka hemliga projektet

Igår (natt som vanligt) blockade jag mitt hemliga projekt, en swallowtail sjal till syrran.


Tadaaaaa! Stickad i malabrigo lace efter detta mönster med stickor 4 mm.


Blev helt annars än den jag stickat innan trots samma garn och stickstorlek (tror jag? Hmm kanske använde 3,5 mm som det står i beskrivningen..). Min rosa är i akut behov av omblockning, kan man göra det? Tror att jag stickat mycket lösare på den gröna sjalen än den rosa, den har dragit ihop sig galet mycket. Det är svårt men kul att sticka "spets".


Sen måste jag skaffa mig sånna blockningstrådar eller vad det heter. Brukar trä in en bit garn uppe längst kanten på sjalen och spänna ut för att få det rakt men glömde det igår innan jag la sjalen i blöt. Man kan ju säga att symmetrifascisten i mig tog över lite.. Blockning är en vetenskap för sig.


Är i alla fall riktigt nöjd och syrran kommer gilla färgen:) Ska nog göra en till mig själv också, har ett nystan kvar. Men inte just nu.


Fick lite grejer jag beställt från Stäket också. Ljust limefärgat garn i en merino-silke blandning som verkade spännande och väääldigt tunt. Nått somrigt kanske? Köpte ett etui till mina knit pro grejer, mycket praktiskt! Däremot är jag inte överförtjust i det guldrandiga tyget, kanske syr på ett annat:P Man KAN ju sy ett eget etui men det var så många bra fickor och dragkedjor och grejer som jag aldrig hade orkat göra. En förlängningssats till rundstickorna och en virknål hade fått slinka ner också.

Funderar fortfarande på vad min lilla färska brorsdotter ska få för något fint stickat. Skulle vilja göra en filt till henne också, gjorde en då min första syster dotter föddes, men jag misstänker att jag aldrig någonsin mer kommer idas virka en filt på 80x80 cm med virknål nr 3 :P Tiden rinner iväg... tror jag stickar lite Celes medan jag tänker!

6 kommentarer:

 1. Vilken vacker sjal! Hm, det där med att blocka tycker jag är segt... Samma när det gäller att montera plagg. Motiverar mig själv med att göra det noga - annars har jag lagt ner många timmars sticktid i onödan. Jag har sett ett mönster på en helt underbar och kul liten kofta, ska se om jag kan länka mönstret till dig.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att du finns på raverly.com? Gå med så kan du se länkarna till dessa mönster. Raverly är en verklig inspirationskälla och man möter stickerskor från hela världen. Jag har inte ångrat en sekund att jag gick med :)

  http://www.ravelry.com/patterns/library/watermelon-2

  http://www.ravelry.com/patterns/library/little-coffee-bean-cardigan

  SvaraRadera
 3. Tackar!
  Eftersom jag bara brukar sticka små saker så är detta min tredje blockade grej:) Men man lär sig. Jag är registrerad på ravely, pelinpelin, mycket bra ställe. tack för tipsen! Ska kolla dom noggrannare ikväll.

  SvaraRadera
 4. Nog borde det gå att blocka en gång till. Det lär man väl göra om man skulle vilja tvätta sjalen liksom...(?) Blockningen är väl bara att man drar ut till "raka" trådar eller hur jag ska beskriva det.. :)
  Superfin blev sjalen iaf! Spetsstickning är superkul, tills man måste sticka baklänges. hehe
  Någon lärde mig att man ska sätta i en livlina lite då o då o det kommer jag definitivt göra nästa gång. Önskar jag hade några att sticka till så jag fick sticka lite mera sjalar, mina bara ligger... O Det är ju inge skoj.

  SvaraRadera
 5. Elin: Jag får def provar att blocka om, den ser för jävlig ut, men så använder jag den varje dag också. Det är alltid roligt att sticka till andra, så man har en klar uppgift och en liten tidsgräns;) livlina låter supersmart!

  SvaraRadera
 6. Men gud vad ambitiöst! Den blev skitsnygg ju :-D

  SvaraRadera