lördag 28 september 2013

Bows and arrows

Har teststickat Marias fina Bows and arrows sjal i veckan. Mycket trevligt mönster! Tror nog att det kommer finnas på ett stickcommunity nära dig inom kort;)Stickade den i Madelinetosh sock och stickor 3,5 mm. När jag började med kanten hade jag ca 30 g garn kvar och när den var klar ca 5 g så det räckte precis med en härva. Detta är första gången jag stickar i tosh-garn och jag är ju inte besviken. Det känns ganska likt Malabrigo sock men sticks mindre (knappt alls) och så är det färgen. Färgen! Svart röd liksom, love it!


I övrigt på stickfronten så ligger bohuströjan på is och istället nöter jag på Lombard street cardigan. Vill använda den nuuuuu. Men det är en bit kvar;)


måndag 16 september 2013

Oarmad tröja

Se där ja. Det var kroppen. Är lätt chockad att det värsta är över och att det inte var så hemskt utan har gått ganska snabbt. Eller nja, jag har faktiskt stickat groteskt mycket sista veckorna och försummat både det ena och det andra. Gjorde en 2-2 resår längst ner och det blev snyggare än 1-1 som alltid blir så fult då jag gör den. Speciellt i så här tunt garn.


Är i valet och kvalet om jag ska hetsa vidare med armarna (det är ju TVÅ!!) eller om jag ska ta en bohus-paus och börja på Lombard street cardigan ist. Började pilla på den igår kväll men var alldeles för ofokuserad. Jag har på något sätt förträngt hur besvärligt det är att göra flätor;) Man kan ju kanske kombinera mördande slätstickning med utmanande flätstickning. Så får det bli!