onsdag 24 oktober 2012

Massuppdatering

Här händer det grejer! Två små surdegar är klara. Var på stickjunta förra helgen med ett gäng sköna bönor och fick en inspirationsinjektion som heter duga!

Först blev min eländiga Fellowship sjal klar. Är inte nöjd så med resultatet men det beror mest på garnet faktiskt, det är lite strävt. Sen verkar det som att nått konstigt hänt efter rapporten som heter Aragon så formen blev som konstig. Och så är den som så pluttig. Nå den är klar i alla fall;)


Mönster: finns här.
Stickor: 3 mm (tror jag)
Garn: Ett engelskt ullgarn som jag köpte i Älvsbyn i sommras.
Ett tjockare garn är att rekommendera alltså.

Nog om tråket. Det skojiga som blivit klart är mina Jackpot vantar, hurra! En av vantarna har legat klar hela sommaren utan att nått hände med den andra, men så vips tog det bara en vecka så var tvåan klar. Till och med maskstygnen längst upp blev ok, övning ger färdighet uppenbarligen.


Mönster: finns här.
Stickor: 2,5 mm
Garn: Rauma finull, lite tunnare än det i mönstret (det gick åt 40 g vitt, 10 g rött och 10 g grönt)


Jag gjorde tummen tre varv högre upp och det blev kanonbra, dom sitter som en smäck! Tummarna är ganska tighta men passar precis. Skulle kanske ha gått upp i storlek på stickorna för dessa.

Nu kan vintern komma bäst den vill.
Fråga: Hur kan man blocka vantar? Funderar på att bara ånga dom lite, dom är ganska släta i sig själv men perfektionisten i mig slutar inte knorra..

Så nu mina vänner har jag inget på stickorna. Inget alls. Är överväldigad av möjligheterna och känner att en period med gravt Raverly missbruk ligger framför mig. På önskelistan ligger hittills:
  • Oopsa sjalen
  • Tvåändsstickning med Visjögarn, vantar eller halvvantar.
  • En till Leftie
  • Julkulor
  • Barntröja eller kofta med ugglor
  • Strumpor
  • En bohuströja (yeah right att jag kommer idas)

Ja ni ser...phu...

Ps: Gjorde inte om den felande randiga handledsvärmaren utan skickade dem till mottagaren trots ett litet fel. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Pelin;) Ds

måndag 1 oktober 2012

The story of my stick-life



Sticka runt gick bättre. Hurra tänkte jag och stickade raskt den andra.


Som blev snyggare och två ränder kortare än den första. Så nu måste jag göra ytterligare en som är lika bra som nr två. Suck. Varför blir det alltid så här?