onsdag 25 april 2012

Hmm

Hur gick det här till? Skulle repa upp några varv på 30 Diamond och halkade ner på varv 97 igen.. Mitt undermedvetna vill kanske dra ut på stickningen så länge som möjligt och får mig att fucka upp?;)

Muddar

Nr två passade också!

tisdag 24 april 2012

Kurshelg i Omberg och lite annat smått och gott

I helgen var det tvåändsstickningskurs i Omberg på Stocklycke vandrarhem arrangerat av Sticka mera (där finns en hel hög fina bilder från helgen också!). Visste inte vad jag skulle vänta mig, har aldrig varit iväg på något sånt,  men det var så otroligt roligt och givande! Att få sitta i tyst koncentration och sticka men andra som delar ens intresse, att nörda ner sig i bloggar, mönster, GARN och tekniker och inte minst att träffa en massa trevligt folk! Är fortfarande lite hög på upplevelsen och hade en väldigt bristande koncentration på jobbet igår;)


Som övning stickade vi alla en mudd enligt fröken Catarinas instruktioner (bästa fröken men mycket tålamod). Det blev 10 små individer i olika stadier av färdigställande när vi samlade ihop oss på söndagen för en fotografering! Ett sånt flit och tankeverksamhet som näästan luktade bränt som ligger bakom den här lilla högen:)


Det här var vad jag fick ihop efter flera timmars koncentrerat stickande i två dagar. Det är inget för den otålige den här tekniken;) Men igår kväll blev jag klar med nr två, och det går faktiskt lite snabbare nu! Ska fota i dagsljus här någon dag så ni får se skönheterna. Hade dom på mig hela kvällen igår och viftade framför sambons ansikte med dom så han VERKLIGEN skulle se hur snygga dom var (=hur stolt jag är som rott iland båda två;)). Smider planer på att göra halvvantar med Visjögarnet jag köpte där uppe... Kruset borde gå att göra i snygga mönster tänker jag. Får klura lite. Och önska mig Tvåändsstickningsboken i födelsedagspresent!

TACK alla som var med för en superfin helg! <3

**************************************


I övrigt på stickfronten: Har strandat lite med 30 Diamonds och överväger att repa upp några varv och se om jag kan få till det. Bilden är tagen innan felet uppstod. Det är fel på högra sidan men inte på vänstra sidan så det är nog att jag gjort något konstigt.. Nu när tvåändsstickningsfebern med att få klart muddarna lagt sig kan jag ta tag i det;)


Sen har jag börjat på en Gratitude i Isager alpaca 2 till mormor som jag hoppas komma en bit på innan jag åker hem i maj. Tycker mönstret försvinner i den mörka färgen men jag ger det några rapporter till innan jag får panik och byter gran. Tycker det är skitsegt att sticka i det här garnet också. Förstår inte hur jag orkade sticka Celes i det här garnet. Huu..

måndag 9 april 2012

Diamant sjal

Har börjat på Marias (www.pysselochknap.com) fina 30 diamond shawl i Malabrigo sock. Tycker det blir sjukt snyggt med raderna av lyfta maskor på det rätstickade! Betydligt mycket mer njutbart än att sticka laminaria i det där tok-tunna garnet. Ska precis börja med själva "diamant" delen och skulle vilja sticka hela daaaaagen. MEN nu pluggar jag ju hållf.. Så jag räknar några tal och så stickar jag några varv osv. En liten tröst i alla fall;)

tisdag 3 april 2012

Åh fåret Shaun, åh fåret Shaun...


Tanken är att detta ska bli en present, hoppas det fallen den fåret Shaun dyrkande mottagaren i smaken. Jag använde detta mönster och virkade i Drops Alaska med virknål 3,5. Tyvärr tog det vita garnet slut lagom till jag skulle börja på svansen så jag fick använda lite Drops karisma som låg och drällde vilket innebär att svansen och tofsen på huvudet blev i minsta laget. Svansen ser ut lite som en fläskig...hmmm.... Ja bara fantasin sätter gränsen;) Men han ser ju fåraktig ut i alla fall!