torsdag 29 mars 2012

Stilwell tillslut

NU är alla trådar fästa och knapparna fastsydda! Tänka sig.. Längden och vidden blev bra av blockningen, får se hur länge det tar innan det krullar ihop sig igen;)
Lite fakta:
Mönster: Stilwell av Brooklyn tweed
Garn: Malabrigo worsted i färgerna VAA och Lettuce.
Stickor: 5,5 och 6 mm
Omdöme: Bra mönster och kul att sticka i ett tjockt garn som omväxling;) Men det är svårt det där med storlek. Det blev ok tillslut. Armarna är i längsta laget och så det där med vidden över första mönsterbården som jag försökt blocka bort. Så här i efterhand hade jag nog gjort den lite thightare på sina ställen men nu vet jag det för framtida projekt. Stort plus för att det var minimalt med saker som skulle sys fast;)

Dom fina knapparna är handgjorda och jag fick dom i något hemlis byte för lääänge sen. Tyckte dom passade till detta:) Det här kommer bli en bra kyliga-sommar/vårkvällar-tröja!

söndag 25 mars 2012

Blocknings dags

Idag blockade jag Swallow tail och Stilwell. Mina nya kolfiberstänger har fått jobba och med bra resultat:)



torsdag 22 mars 2012

Och vinnaren är...

Igår gick tiden ut för min utlottning. Superkul att så många ville vara med!


Använde mig av en slumpgenerator för nummer (tre personer hade råkat få med dubbelkommentarer så dessa räknades bort i lottningen såklart) och vinnarna blev kommentar nr 40 och 37 , dvs Camilla och Dessi! Grattis till er:) Jag har lämnat kommentarer på era bloggar om vinsten. Camilla får välja först och sedan får Dessi det andra paketet.

tisdag 20 mars 2012

Scout lilja

Det har efterfrågats vilket mönster jag använde till scoutmössan. Själva mönstret på mössan minns jag faktiskt inte men liljan ritade jag själv så här kommer den. Hoppas det går att se! Har smugit sig in ett fel som jag kryssat över...

söndag 18 mars 2012

Utlottning!

Jag har aldrig haft en utlottning på bloggen men nu är det dags! För säkert ett år sen vann jag själv en utlottning hos Mary-Ann (paristickor.blogspot.com) och vann 4 nystan Drops delight i gröna nyanser som jag tyckte var superfint! Har sett många sjalar stickade i detta garn och förra veckan var det dags för mig! Trodde jag. Det var inte alls mitt slags garn, har väldigt svårt för syntet och blandningar och det här var inget undantag:( MEN det finns ju många andra som gillar Drops Delight så nu lottar jag ut det här till ett förhoppningsvis kärleksfullare hem.

Alla nystan Drops delight (75% ull superwash 25% polyamid) är från samma färgbad, även de två som jag gjort egna nystan av. Som en bonus slänger jag in två härvor Parley soedan (ull) som jag inte heller kommer mig för att göra något av. Färgen är inte riktigt rätt på bilden, den är mer turkos fast mörk...typ.

Nå nog med garn kuriosa, för att vara med i utlottningen lämnar du en kommentar på det här inlägget innan onsdag den 21/3 kl 23.00. Det namn jag sen drar först får välja vilket garn den vill ha, tvåan får det andra. Båda garnpaketen kommer innehålla lite annat smått och gott också tänkte jag mig:) Lycka till!

lördag 10 mars 2012

Post card swap

I'm blogging from my iPhone today so I'll keep it short;) These are my post cards for iHannas post card swap (www.ihanna.nu). I hope they are allright!