tisdag 27 april 2010

Avmaskning pågår

Det märks att det är vår, både på min blogg och andras, inläggen glesnar då ljuset ökar:)
Ikväll ska sjalen maskas av :) Kombinationen fotbad, ljudbok och stickning är oslagbar...Kommer inte att hinna blocka innan hemfärd till Vidsel däremot så bildbevisen dröjer.

Har köpt detta mönster ikväll. Ha en massa tweed som jag fick i ett Hemlis paket som jag inte gjort nått av, det kanske skulle passa:) Tycker tröjan är superfin i alla fall, sen om jag ror i land det är en annan sak.


Hur har det gått med min kofta tex? Den ligger här och skriker "Gör slut på mitt lidande!!" Funderar på att repa upp och börja från början med den, misstänker att jag inte gjort rätt vid kragen och ärmarna. Sen tror jag att jag kan få det snyggare nu;)

Nä nu ska jag maska av och lyssna på "Fågeln som vrider upp världen". Inte alls lika bra som "Kafka på stranden" men nu är jag ju snart klar med den och måste veta hur det går!!

måndag 12 april 2010

Swallowtail


Precis som mina kloka läsare föreslagit så har jag börjat på min sjal;) Var hemma och försökte bli feberfri i fredags så jag fick en kickstart. Detta är vad jag åstadkommit på typ 12 h, snabb är jag ju inte:P Det går riktigt bra, inte så mycket repa upp som på Laminarie hittills. Men det är ett lite enklare mönster att hålla reda på också. Granet är super mjukt och fint, ett bra köp! men Färgen gör sig inte rättvis..

Är helt utmattad efter en dålig natt med huvudvärk och en bra dag med hustittande. Mycket att tänka på...spännande tider... Men nu, sängen!

torsdag 8 april 2010

Vila i frid morfar

Lilla morfar dog i igår kväll. Känns bra att han inte behövde lida så länge och att mamma och min moster satt hos honom då det väl hände. Mormor verkar också må bra med tanke på omständigheterna och "lät honom gå" i förrgår. Detta är från hans 80 års dag för några år sen hemma hos dom i Rosdal. Ett fint kort tycker jag.


Så en lite vårrapport med kassa bilder. Vårstädade balkongen igår och putsade rutorna, nu kan våren komma på allvar! Planterade ut mina sockerärter som skjutit i höjden, tror dom kan ha hunnit bli för vecka så jag satte några nya frön som får gro i lite hårdare omständigheter så kanske dom växer långsammare och blir starkare. Det där lät som en moralkaka;)



Sen bäddade jag med mina "nya" våriga sängkläder! Använde bara påslakanet då lakanet är för smalt för min säng.


Om man skulle ta och sticka klart den där eländiga vanten så man kan få börja på sjalen nångång...det går långsamt.