fredag 19 mars 2010

Snävt



Har uppenbarligen stickat hårdare på vante nr 2. Ska man repa upp eller hoppas att vänster hand är 1 cm smalare än höger?;) Hmm det ser inte bättre ut än att jag får repa..

Dagens låt har utan tvekat varit denna. Hela det albumet är magiskt bra. Denna kommer på en stark andra plats men jag blev lite anti då jag såg videon. Gör sig bäst utan bild;)

torsdag 18 mars 2010

Let the sunshine in



Fick en award igår på kvällskvisten från Linda bakom JoyfulKnitting ett nytillskott till min lilla tappra läsarskara! :) Blev lite rörd måste jag säga...Tackar och bockar:)


Med awarden följer dessa instruktioner:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.



12 st är löjligt många så jag skickar det vidare till:
Leopardia
Handgjort
Dozandesign
Helena-rutan


Och så avslutar vi med en solskenslåt här i dagens tjocka skånska dimman.

onsdag 17 mars 2010

Magic loop

Har påbörjat Heart mitten nr 2 och försöker mig på magic loop. Pemma tipsade om att använda två rundstickor ist men jag har inte två som är 4 mm. Det går väl ganska bra, har bara stickat några varv än och det ser ok ut. Känns betydligt säkrare än strupstickor ur peta-ut-ögonen-synpunkt;)

Imorgon ska jag träffa en tjej jag pluggade med i Luleå som flyttat ner till Malmö:) Vi läste bara en kurs tillsammans och gjorde ett projekt arbete men jag minns att jag gillade henne mycket och att vi kom bra överens. Det ska bli kul att träffa en exilnorrbottning igen:)

Nä om man skulle ta och göra rätt för lönen...

söndag 14 mars 2010

Ständigt denna fråga

Att blogga eller inte blogga?
Bloggen, bilddagboken och facebook ger mig en illusion av att ha ett liv. Ta bort internet i en vecka och jag skulle dö. Eller i alla fall bryta ihop. Är lite anti och mensig idag.

På stickfronten intet nytt...

måndag 8 mars 2010

Klackarna i taket


Fääärdig...
Är helt förvånad att det tagit så kort tid trots stickor 2,5 mm! Är rätt nöjd även om jag inte tycker att det är en så snygg häl. Man borde väl kunna göra hälar på nått annat sätt också tycker jag. Får luska i det där... Kommer i alla fall prova magic loop nästa sockprojekt vill jag lova. Så nära ögonen som jag håller stickningen är det livsfarligt med strumpstickor:P

Nu är det Herat mittens som gäller för hela slanten. SEN mer sjal.... Ska försöka ta mig iväg på stickcafe på onsdag också. Nästan 2 år sen jag var där EN gång innan det blev sommar uppehåll och sen allmänt kaos. Men nu kanske det kommer gå bättre...

onsdag 3 mars 2010

Planer


En strumpa klar! Yay! Den sitter som gjuten...då var det bara den andra kvar. Funderar om jag ska varva med Heart mitten nr 2 och sen göra strumpa 2 så jag inte blir kräkless....


Fick garn i måndags från Yll och tyll:) Super mjukt och fint, kommer göra sig bra som sjal. Tror det får bli det röda/rosa. Är väääldigt sugen att kicka igång med sjalen direkt men nån måtta får det vara...jag behöver verkligen både vantarna och sockarna....och sjalen...;)

Ikväll börjar säsong två av True blood! Äntligen! Som jag väntat!! Har gjort en sockerkaka och  ska förvärma med Landet brunsås;)