tisdag 23 februari 2010

Vulkan

Jag borde göra klart min andra Herat mitten men istället letar jag efter nya projekt;) Vill göra en sjal som går att använda som jag tänkte mig från början. Har spanat in garn och hittat ett mönster jag ska prova på, lite luftigare än Laminaria. Kollade Traveling women men den hade inte så taggig kant som jag tänkt mig. Har i alla fall beställt garn så får vi se vad det blir av det.



Jag fick en härva med Trekking hand art Vulkan av någon, kanske i något hemlisbyte, som jag skulle vilja göra något med. Ett par stumpor kanske. Har sonderat terrängen ikväll och har kanske funnit något som kan passa sig.

Många planer alltså. Lite verkstad. Är lite uppslukad av "Kafka på stranden" av Haruki Murakami just nu så stickningen får stå tillbaka. Fantastiskt bra hittils:)

fredag 19 februari 2010

Celebrate good times come on

Äntligen klar!

Men vi börjar från början.


Detta är alltså en Laminaria, shoulderetten, stickat i Kampes 2-trådiga ullgarn med stickor 4 mm. Kom ihåg att ta en före bild. Var mycket tveksam innan, trodde att det skulle bli jättefult om sanningen ska fram.


Efter en timmes blockning fram och tillbaka såg det däremot mycket bättre ut:) Det är helt fantastiskt hur annorlunda det blir!

Sen dampade jag loss med kameran;)




Den blev mycket större än jag trodde. Det ståååår i mönstret hur stor den blir men orka räkna om från inch. Sen blev den mycket tjockare då jag använde ett 2-trådigt garn istf 1-trådigt som jag eg hade tänkt. Det blev härdsmälta i hjärnan då jag beställde tydligen. Jag har inte trollat bort lösa trådar än heller. Hur gör man det eg utan att det syns eller kryper fram igen???

Vad har jag lärt mig av detta projekt då?
1. Använd tunt garn
2. Få inte för dig att göra en fullstor sjal
3. Fokusera mera, jag vet inte hur många gånger jag fått repa upp varv efter varv för att jag missat ett omslag någonstans.

Jag vet inte riktigt vad jag ska använda den till. Den kanske får bli en present. Tanken var att använda den som sjal/halsduk till min vinterkappa men den är både för stor och tjock för att funka som det. Risken finns att jag bara myyyyser i den;)

Jag har inte förstått varför folk stickar så förbannat mycket sjalar förut men nu fattar jag. Det är ju så kuuul och varierande och så oemotståndligt fint sen då det är klart...men vad gör folk med alla sjalar? Det undrar jag...

tisdag 16 februari 2010

Avmaskningshjälp!

Det otroliga har hänt, min sjal är klar!! Dvs så när som på avmaskningen. Känner att jag behöver hjälp så här står det i beskrivningen:

BO Row [RS]: Using 2 strands of yarn held together, p2, [sl both sts back to left needle and p2tog, p1] to last st, sl both sts back to left needle and p2tog. Break yarn and draw through last st.

Jag förstår inte... för det första: 2 strands of yarn held together? Sen ska man langa tillbaka maskorna man stickat, sticka ihop dom avigt och sen en avig, langa tillbaka dom två osv?

Hjälp!

fredag 12 februari 2010

Tågstickning


Igår köpte jag ett till nystan Rowan wool cotton Misty så nu kan vante nr 2 påbörjas:) (bilden är hämtad härifrån)

Har även stickat på sjalen i veckan och det närmar sig slutet, känner en viss oro över avmaskningen. Läste igenom instruktionen men förstod ingenting. Sen förstår jag inte hur det ska kunna bli en "taggig" kant. Det ser väldigt rakt ut som det är nu;)

Ikvällt åker jag iväg till Jönköping för att träffa mina älskade vänner från Vidsel. Tänk att vi blev så utspridda! Lund, Jönköping, Eskilstuna och Skelefteå. Det var jättelängesen vi sågs allihop samtidigt och det ska bli så kul! Sen har vi ju blivit en tjej till, lilla Lilly ska väl också få vara med;) Tills dess blir det vantstickning på tåget!

Trevlig helg mina vänner!

torsdag 4 februari 2010

Laminaria update

HA HA! Jag hittade den försvunna maskan!:) Stickade nått varv ikväll innan M kom förbi. Sen blev det svårt att koncentrera sig:P

Fortsättning följer...